Nyhet

Ulver lanserer app

Bandet går nye veier i digital markedsføring i protest mot bransjehegemoniet.

I et langt og lettere uoversiktlig presseskriv fortalte Ulver nylig at de lanserer en iPhone/iPad/Android-applikasjon for å spille av bandets musikk, og at de planlegger å lansere nye utgivelser gjennom appen i fremtiden. Dette som en respons til at de føler seg ranet og utnyttet av platebransjen. 

Applikasjonen kan lastes ned allerede nå og koster i overkant av elleve norske kroner. Med på kjøpet følger en samling med diverse coverlåter og kuriositeter, som for øvrig kan kjøpes separat til prisen av to euro. 

Den første nye utgivelsen i app-form blir «Ulver with Tromsø Chamber Orchestra: Messe I.X-VI-X» som skal komme til neste år. Tidligere utgivelser vil komme til etterhvert, men det er foreløpig uklart nøyaktig hvilke plater dette gjelder. 


Ulver kommer med enda et livealbum straks, «Live at Roadburn» som gis ut i tusen vinyleksemplarer av Roadburn Records og digitalt hos bandets egen nettbutikk

Innblandet i karakteristikker om platebransjen hvor ord som «museum», «anakronisme», «topptungt maskineri» og «gribber» forekommer, anbefaler Ulver alle fans å kjøpe musikk direkte fra artister i den grad det lar seg gjøre, og selger sågar hele sin katalog på nett for €5 per album og €3 per EP, dette separat fra den nye app-satsningen.

ANNONCE