Nyhet

Trondheim Calling med storslipp

Trønderfestivalen arrangeres i slutten av januar, og slapp i dag tjue nye band og artister til programmet, som begynner å bli velassortert.

Trondheim Calling arrangeres i 2013 for tredje gang, men nytt for den kommende festivalen er at den har blitt utvidet til en tredagersfestival. Festivalen åpnes på Dokkhuset og Blæst allerede torsdag 24. januar. Festivalen går av stabelen på Byscenen, Brukbar og Supa, og har en kapasitet på 3000 besøkende.

I begynnelsen av måneden offentliggjorde festivalen en lang rekke band som ble plukket ut fra innsendte demobidrag, og denne listen talte artister og band som eksempelvis Kari Harneshaug, Stina Stjern, Ine Hoem, Brita Lyon, The Airborne Highfives og Ósk.

I dag slapp Trondheim Calling nok en bråte band, som forhåpentligvis er klare til å levere varene på byens scener de tre aktuelle dagene i slutten av januar. Listen over artister og band begynner derfor å bli nokså imponerende, når følgende enheter kan føyes til programmet:


Bladed (Trondheim/Oslo)
Bloksberg (Nordmøre)
Cold Mailman (Bodø/Oslo)
Conor Patrick & the Shooting Tsar Orchestra (Trondheim)
Departure (Trondheim)
Dråpe (Oslo)
Flashback Caruso (Tresfjord/Trondheim)
Gode Ord Dør Sist (Trondheim)
Hanne Kolstø (Kristiansand)
Heyerdahl (Oslo)
Hvitmalt Gjerde (Bergen)
Philco Fiction (Oslo)
Sigurd Julius (Melhus)
Stian Westerhus (Steinkjer)
Sugarfoot (Trondheim)
TEMPO (Orkanger)
Therese Aune (Oslo)
Tôg (Stavanger)
Tomorrow We Move To Hawaii (Oslo)
Twin Pines Mall (Elverum/Flisa)

Kvartetten Heyerdahl spiller på Trondheim Calling bare dager før de slipper sin albumdebut, som har fått navnet «Øen». Hanne Kolstø driver avgårde på vinder av velvilje dette året, etter at hun i midten av september slapp sitt andre album under eget navn, «FlashBlack». Albumet havnet på GAFFAs liste over de tjue beste albumene i 2012, og var også blant de femti albumene som ble nominert til Nordic Music Prize, men dessverre ble albumet ikke tatt med når nominasjonene ble kortet ned. Tidligere i høst ble det også klart at hun er booket til sommerens Hove-festival, og i oktober spilte hun også på Iceland Airwaves sammen med et annet band som er booket til neste års Trondheim Calling, nemlig Philco Fiction (bildet). I sommer debuterte Lars Christian Olsen med sideprosjektet Teltmøte, men i januar tar han og vennene i hovedprosjektet Tôg turen til Trondheim, og ryktene skal ha det til at rogalendingene vil fremføre nytt materiale fra deres kommende EP, som slippes i april.

Trondheim Calling arrangeres fra torsdag 24. til lørdag 26. januar. 


ANNONCE