Nyhet

Allsidig artistslipp fra Pstereo

Nordsvenske forbannelser, kristelig skumring med mere til neste års Pstereo.

Pstereo-festivalen slipper i dag fire nye navn til festivalen som arrangeres i Trondheim i august. Blant dem finner man det psykedeliske world music-orkesteret Goat, folk/country-prosjektet Wovenhand, norske Hanne Kolstø og britisk-norske Casa Murilo. 

Fra den knøttlille byen Korpilombolo i Nord-Sverige kommer Goat, som har høstet inn mye godord for sitt debutalbum «World Music». Blant annet nådde de en femteplass i Rough Trade-platebutikkens oppsummering av de beste albumene fra 2012. Goat blander både afrobeat, ørkenblues, psykedelisk rock, gyngende funk og gammel kraut og har forsøksvis blitt sammenlignet med blant andre Fela Kuti, Funkadelic, Jefferson Airplane og ingen ringere enn Black Sabbath. (For de som ikke rekker turen til Trondheim kan vi skyte inn at Goat også spiller på Øya et par dager i forveien.) 

Wovenhand oppsto i sin tid som et soloprosjekt for 16 Horsepower-vokalisten David Eugene Edwards (bildet). Den karismatiske Coloradomannen ga ut sitt sjette album i september, og byr på en sløy miks av country og amerikansk folkemusikk med tung, gammeltestamentlig schwung og tematikk. 


Fra hjemligere trakter kommer Hanne Kolstø, som blir å se på flere festivaler i år. Tidligere er hun booket til både Hove og Trondheim Calling. Andrealbumet «FlashBack» som kom i september har blitt godt mottatt, og havnet blant annet på GAFFAs liste over årets tjue beste norske album og ble nominert til Nordic Music Prize. 

Sist men ikke minst: Oslo-baserte, britisk-norske Casa Murilo. Med røtter fra brasiliansk backpackertilværelse ga folk-/indierockbandet ut sitt andre album i oktober i år. GAFFAs Monika Tøraasen ga albumet fem av seks stjerner og anbefaler å se dem live: 

– Andre albumet er i musikkverdenen ofte ansett som det vanskeligste albumet, men gutta i Casa Murilo består denne prøven med glans. «The Rise and Fall» er et album med fengende låter, og nok en gang klarer gutta, på et vis som bare Casa Murilo kan, å sjarmere en i senk. 


– Albumet har en god blanding av sanger, og gutta flørter mer med forskjellige sjangre på dette albumet enn det forrige. Vi får servert feststemte gladsanger som byr opp til ekstatisk hopping og allsang, blant annet låten «In For The Kill». Samtidig viser bandet en annen side på de roligere låtene, hvor de har en mer alvorlig undertone, blant annet på tittelsporet. 

– Dette albumet er godt levert fra indiebandet, og skulle du ennå ikke ha sett Casa Murilo live, bør du løpe til en konsert nær deg. For selv om gutta fenger på plate, er de rett og slett uimotståelige live.

Tidligere denne måneden kunne Pstereo bekrefte at de har booket det svenske hårdrockbandet Graveyard, den engelske folkrockkvintetten Dry The River, trønderske Ósk og Oslo Ess. Billetter er allerede i salg hos Billettservice.


ANNONCE