Nyhet

Baroness involvert i busskrasj

Metallbandet Baroness, som i forrige uke besøkte Øyafestivalen, krasjet bandbussen sin utenfor den engelske byen Bath i dag formiddag. Ni personer skal være skadet i ulykken, to av dem alvorlig.

Metallbandet Baroness fra Savannah, USA, var på vei fra Bristol til Southampton da sjåføren mistet kontrollen over bussen i et trafikkert kryss og kjørte av veien nær en bro. Bussen skal ha falt nærmere ti meter utfor en skrent før den stoppet. Ni personer skal ha befunnet seg om bord i bussen da den krasjet, og hjelpemannskapene måtte skjære løs to av passasjerene. Det er ikke klart om noen av bandmedlemmene i Baroness skal ha vært blant de to som ble skjært løs, i følge nettstedet thisisbath.co.uk.

Samtidig melder nettstedet om at de to som ble skjært løs skal ha omfattende skader. Begge er sendt til de nærliggende sykehusene Royal United Hospital i Bath og Frenchay Hospital i Bristol.

Baroness var sist norgesaktuelle da de spilte på Øyafestivalen forrige torsdag. I midten av juli slapp albumet «Yellow & Green», som av anmelder Pavel Sagen ble beskrevet som solid stonerrock for massene.


– Georgia-kvartetten Baroness klinker til med et dobbeltalbum på sin tredje utgivelse. Albumet er godt produsert, og de merkes at bandet brukte tre år på å skape denne plata. Bandet har skiftet retning, og utfallet er det mest tilgjengelige og varierte albumet hittil. Singelen «Take My Bones Away» er et godt eksempel på dette: Den er både catchy og inneholder Baroness' karakteristiske og tunge riff, skrev Sagen om utgivelsen, og ga den fire stjerner.

Baroness' John Dyer Baizley er i tillegg til gjerningen som gitarist i bandet, også kunstner. Han lager plateomslagene til bandet, men han har også stått bak omslagene til band som eksempelvis Flight of The Conchords, Kylesa, Black Tusk, Gillian Welch og norske Kvelertak.

– En kilde nær bandet har informert oss om at medlemmer av bandet har pådratt seg beinbrudd og mindre skader. Vi har snakket med Relapse, Baroness' plateselskap, som vil publisere en offentlig uttalelse snarlig, skriver metallnettstedet Terrorizer.


Oppdatering:

I en pressemelding fra Baroness, skisseres skadeomfanget etter onsdagens bussulykke.

Ni personer ble skadet i ulykken. Sjåføren av bussen er kritisk skadet, mens tre av fem crew-medlemmer nå har blitt behandlet og utskrevet. Ett av crew-medlemmene blir fortsatt testet og behandlet på sykehuset.


Tre av medlemmene i Baroness pådro seg skader.

Gitarist John Dyer Baizley brakk venstre arm og venstre bein. Trommeslager Allen Blickle og bassist Matt Maggioni fikk begge to brister i ryggraden, mens vokalist Pete Adams fikk mindre skader, og er nå utskrevet fra sykehuset.

ANNONCE