Nyhet

Roskilde avslører årets program

Roskilde slapp idag navnene som kompletterer årets plakat - blant de finner vi enda en headliner og to nye norske navn.

Roskilde Festival har nettopp offentliggjort det meste av programmet på en pressekonferanse på Vega i København. Omtrent 90 nye navn ble meldt klare idag, og det mangler da kun omtrent 15 navn før programmet er helt komplett. Det vil da bestå av omkring 200 artister.

Blant de som ble offentliggjort idag finner vi Jack White (bildet), som gjør sin eneste konsert i Skandinavia i sommer på Roskilde, den amerikanske soulartisten Janelle Monáe, som selv røpet nyheten på sin hjemmeside igår. Alison Krauss & Union Station feat. Jerry Douglas, Magne Furuholmens supergruppe Apparatjik, med Jonas Bjerre (Mew) og Guy Berryman (Coldplay). Det franske elektropopbandet M83 og de amerikanske indieheltene i The Shins er også klare.

Også Mali-duoen Amadou & Mariam, amerikanske Machine Head, britiske The Cult og The Vaccines og den sjangersjonglerende Santigold er meldt klare.


Av norske artister så var 120 Days, Deathcrush, Sivert Høyem og Sandra Kolstad. I løpet av oppvarmingsdagene spiller Team Me, Sprutbass og Vaagsbygd Handy. Idag ble Bernhoft og The Megaphonic Thrift lagt til selve festivalprogrammet.

Fra før av er Björk, Bon Iver, The Cure, Mew, The Roots, Refused og Bruce Springsteen & The E-Street Band blant de klare artistene.

Billetter til Roskilde Festival 2012 er i salg nå. Se hele programmet og finn billettinformasjon på Roskilde Festivals hjemmeside.


ANNONCE