Nyhet

Tid for PJ Harvey

Overbeviste stort i Stockholm før helgen, spiller i Oslo i kveld og i morgen.

PJ Harvey har fått ekstremt mye skryt for sin siste plate, «Let England Shake», og er i disse dager på en omfattende turné rundt om i Europa. Nå har tiden kommet for to veldig utsolgte konserter på Sentrum Scene i Oslo. 

Før helgen spilte hun i Filadelfiakyrkan i Stockholm, og GAFFAs anmelder i Sverige, Mathias Skeppstedt, hadde ikke mye å utsette på konserten – en konsert hvor PJ Harvey forsynte seg godt fra katalogen sin:

­– Vi fikk hele det nye albumet, en B-side fra singelen, én låt fra «Uh Huh Her», fire fra «White Chalk», to gamle favoritter fra «To Bring You My Love» og én fra «Is This Desire».

Anmelderen har også latt seg imponere over hvor gjennomført det hele var ned til minste detalj:

– Det finnes ikke noe plast på scenen. Ingen plastmugger, ingen plastflasker, ikke noe plast i det hele tatt. Drikke det gjør de av høye glass. Instrumenter og forsterkere står på gamle, tunge tremøbler – et bord, en krakk, en lenestol. Mick Harvey sitter på en kirkebenk og spiller.  Det er på det nivået. Det er alvorlig og mørkt – veldig mørkt. Bandet er alle kledd i svart og hvitt, og PJ selv i helsvart med svarte fjær i det kullsvarte håret. Hun står foran en svart bakgrunn, og når hun snur seg rundt forsvinner hun helt  i det svake lyset. Men det rare er oppsettet på scenen – bandet sitter samlet på høyre halvdel av scenen, med alle instrumenter og forsterkere, mens venstre halvdel av scenen er helt ren, og der står Polly Jean selv, separat fra bandet. Man får nesten inntrykk av to scener som står inntil hverandre, og det er veldig lekkert og veldig effektivt.

«Let England Shake» skaffet PJ Harvey Mercury Prize i Storbritannia, og med det ble hun den første som til å vinne den prestisjefylte prisen to ganger. Første gang var med «Stories From The City, Stories From The Sea» i 2000.

ANNONCE