Nyhet

Seks artister klare for Øya 2012

Øya tjuvstarter annonseringen av neste års artister med de seks første artistene.

På torsdag legges billettene til Øya 2012 ut for salg, og festivalens nye hjemmesider skal være på plass. Idag ble de aller første artistene til Øya 2012 klare, og med Ane Brun, Yelawolf, Sudan Dudan, The Devil's Blood, The Good, The Bad & The Zugly og Jonas Alaska på plass burde det være noe for enhver smak allerede.

Blant de som har hatt et fantastisk 2011 er Ane Brun, som slapp albumet «It All Starts With One» tidligere i år. Albumet har blitt en suksess i hele Skandinavia, og våre kollegaer i svenske GAFFA slo til med en sekser på konserten hennes i Stockholm for en måned siden. 

Jonas Alaska debuterte med sitt selvtitulerte album i høst, og har med det vunnet hjertene til både kritikerne og publikum. Under årets Øya-festival spilte han på Vika-scenen, men neste år tyder alt på at han rykker opp et hakk eller to til en av de største scenene.


I Oslos undergrunn har punk/hardcore-bandet The Good, The Bad & The Zugly herjet den siste tiden, og nå har de blitt et av de heldige bandene Øya har tro på i 2012. Sudan Dudan på sin side er slett ingen nykommere, og har i flere år vært et av landets fremste folkemusikkband. 

Av utenlandske artister i dette slippet finner man den kritikerroste amerikanske rapperen Yelawolf og de nederlandske rockerne i The Devil's Blood. 

Presseskrivet fra Øya idag tyder på at man kan ha mye å glede seg til fremover, og at flere kanskje får noen av ønskene sine oppfylt. 


– «Se opp for eksklusive konserter og etterspurte artister snart!»

I mellomtiden kan man nyte noe av det som har gjort Ane Brun til en av Skandinavias mest populære artister for øyeblikket:


 


ANNONCE