Nyhet

Publikum lager Popsenterets første temautstilling

Populærmusikkens hus i Oslo, Popsenteret, åpner lørdag 26. november - nå inviterer de publikum til å bidra til den første temautstillingen.

26. november åpner hovedstadens hus for populærmusikk etter en del utsettelser, og den første temautstillingen senteret kommer til å by på er basert på publikums meninger. Forskjellige anledninger krever kanskje forskjellig musikk, og Popsenteret vil vite hvilke låter publikum hører på til forskjellige anledninger. Kjærlighet og hat har alltid vært sentrale temaer i låtskriving, og det er her Popsenteret ønsker at publikum skal leke seg. «Hva lytter du til når du kjeder deg, jobber, er forelsket eller har kjærlighetssorg?»

«Det handler om at publikum skal kunne delta og i bunn og grunn skape Popsenterets første temautstilling helt selv. Opplevelsen av lyd og bilde i temaparken vil forme seg etter hva slags bidrag vi får inn. Utstillingen representerer slik folks forhold og bruk av musikk til forskjellige daglige situasjoner i tillegg til mer spesielle tider/hendelser i livet.»

For å bidra til utstillingen, besøk Popsenterets hjemmeside.


Vi ville ha eksempler, og spurte dermed et par musikere om de kunne dele sine forslag med oss. Vil man vite hva en av landets fremste støyrockere hører på når han er forelsket, eller hva bassisten i et catchy poporkester hører på etter sex? Da er det bare å fortsette å lese.

Sten Ove Toft, gitarist i Altaar/soloartist:

Låt: «Du Är För Fin För Mig»


Artist: Dungen

Hører på denne når: Jeg er forelsket.

Hvorfor: Hvilken musikk hører man på når man har utrolig lyst på en annen person? Når man enkelt og litt barnehageklissete greit er blitt usjarmerende forelsket. Med tekstlinjer som «Du är för fin för mig, men dom har sagt att det går» får man følelsen av at det er håp der ute, men ikke uovervinnelig mye. Det er nøkternt og realistisk, men drømmende. Man kan avslutte slik Dungen starter; «Säg nåt snällt och vinn tillbaks den kärlek du förlorade på fyllan».


Simen Schikulski, bassist i Team Me og Aristillus:

Låt: «You Make My Dreams»


Artist: Hall & Oates

Hører på denne når: Jeg har hatt meg eller av andre grunner er glad.

Hvorfor: Fordi den får meg til å danse som Joseph Gordon-Levitt rett etter at han fikk lagt Zooey Deschanel på rygg!


ANNONCE