Nyhet

Mark Lanegan tilbake med «Blues Funeral»

Mark Lanegan Band tilbake med sitt første album siden «Bubblegum» fra 2004.

Det er nesten åtte år siden «Bubblegum» kom, og selv om det ikke har vært stille fra Lanegan siden den gang, knyttes det stor spenning opp mot det neste i rekken av høyt ansette soloalbum. «Blues Funeral» heter det kommende albumet, og det skal etter planen være i butikkene første uken i februar.

Queens Of The Stone Age, Screaming Trees, The Gutter Twins, Isobel Campbell, The Twilight Singers, UNKLE, Soulsavers og Mondo Generator. Listen over band og artister Lanegan har jobbet med er mildt sagt imponerende, og i tillegg har det blitt seks soloalbum. Hva man kan forvente seg på han syvende, «Blues Funeral», er enda uvisst. Noen smakebiter har foreløpig ikke kommet, men det vi vet er at kompisene Greg Dulli (The Afghan Whigs/The Twilight Singers) og Josh Homme (Queens Of The Stone Age) gjester.

Lanegan gjestet tidligere i år Rockefeller sammen med sin samarbeidspartner Isobel Campbell, her gjorde de en akustisk konsert i forbindelse med deres tredje album sammen, «Hawk», fra ifjor.


I februar, mars og april kommer også Lanegan til Europa for å spille en hel rekke konserter. Noen norsk dato er foreløpig ikke på programmet, den eneste konserten i Skandinavia er i Amager Bio i København 17. mars.

 


ANNONCE