Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Leon Bridges, Arcturus og Mumford & Sons er blant våre sterkeste live-anbefalinger denne uka.

Ah, neste måned starter festivalsesongen for fullt, men er du blant dem som foretrekker enkeltkonserter på norske klubbscener (eller eventuelt SVÆRE amerikanske band i Oslo Spektrum), ja da har du mye å glede deg til den kommende uken.

Blant annet kan man velge mellom Leon Bridges (bildet) og Mumford & Sons i Oslo i morgen kveld, sjekke ut Arcturus på Garage i Bergen eller oppleve de fremadstormende karene i Kappekoff på BrukBar/Blæst i Trondheim.

Har du tips om konserter som burde vært nevnt i denne spalten kan disse sendes til [email protected].


Leon Bridges: Rockefeller, Oslo 10. mai

Dette blir garantert en kveld fylt med herlig blues- og gospelmusikk, en kan drømme seg bort i Bridges fantastiske stemme og nesten tro at man lever på 50- eller 60-tallet igjen. Med hitene River, Coming Home og Smooth Sallin’ i bagasjen kan ikke dette bli annet en perfekt kveld.

La Leon Bridges synge seg i inn i sjela deres på Rockefeller denne tirsdagen.

Mumford & Sons: Spektrum Arena, Oslo 10. mai


Disse gutta skuffer sjelden, og denne festkvelden i Oslo Spektrum blir nok intet unntak. De kommer alltid med et par låter som brenner seg fast i hjernebarken. Hvem har vel ikke hørt I Will Wait eller Believe? Går du inn med dårlig humør, kommer du garantert ut med et smil fra øre til øre.


Vår anmelder ga bandets siste album Wilder Mind hele seks stjerner.

Arcturus: Garage, Bergen 13. mai


Med bandmedlemmer som har vært innom Mayhem, Dimmu Borgir, Borknagar, The Kovenant, og Ulver er Arcturus definitivt verdig tittelen supergruppe. Bandet har holdt på siden 1991 med et oppbrudd mellom 2007 og 2011, og gitt ut album som Aspera Hiems Symfonia, La Masquerade Infernale og Sham Mirrors.

Deres siste fullengder The Arcturian ble sluppet i fjor.


Cult Of Luna: Rockefeller, Oslo 13. mai

Disse svenskene lanserte tidligere i år albumet Mariner sammen Julie Christmas, som ble anmeldt til tre stjerner her i GAFFA, men 2016 markerer også at det er ti år siden bandet slapp Somewhere Along The Highway.

Dermed kan fansen vente seg både nytt materiale samt hele den jubilerende fan-favoritten når Cult Of Luna gjester Rockefeller på fredag!

RGB Unit, Kappekoff & Kimichi: BrukBar/Blæst, Trondheim 14. mai


Det er klart for fest når Diskorama Records inviterer til klubbkveld med livesett fra RGB Unit og Kappekoff, samt et DJ-sett fra Kimichi, på BrukBar/Blæst i Trondheim på lørdag.


Spesielt Kappekoff har gravd seg inn i ørene våre med den fengende All Day Long den siste tiden.

Mark Lanegan: Kulturkirken Jakob, Oslo 14. mai


Amerikanske Mark Lanegan har hatt en lang og god karriere siden han startet som vokalist i grungebandet Screaming Trees på midten av 80-tallet. Samarbeid med blant andre Queens Of The Stone Age, Kurt Cobain, Greg Dully og Belle & Sebastians Isobel Campbell samt 10 studioalbum under eget navn, blant dem klassikeren Whiskey For The Holy Ghost fra 1994, har det blitt.

Lanegan har med andre ord mye låtmateriale å velge blant når han inntar Kulturkirken Jakob i Oslo denne lørdagskvelden.


Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem DU gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår!

Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE