Nyhet

Supergruppe samarbeider med fansen

Originalt albumprosjekt fra supergruppen Apparatjik, bestående av medlemmer fra a-ha, Coldplay og Mew.

Det fremstår nesten som en prestasjon at et band med såpass profilerte medlemmer som Apparatjik har greid å slippe et album i stillhet. OK, nå ble albumet kun sluppet på bandets hjemmeside, og Apparatjik er nok en del mer utilgjengelig enn de andre bandene Magne Furuholmen, Guy Berryman og Jonas Bjerre har vært involvert i. Berryman var nylig i Norge i forbindelse med slippet av Coldplays nye album «Mylo Xyloto», mens Bjerre i det siste har gjort sine første solofremstøt som filmmusikk-komponist.

Det som imidlertid har fått passere i stillhet, er at denne gjengen la ut et splitter nytt album gratis som en iPad-applikasjon i november. Nå er albumet tilgjengelig på bandets Facebook-side. Det som gjorde slippet av albumet, «Square Peg In A Round Hole», enda mer spesielt, er at albumet ikke var ferdig. Det er det enda ikke.

Utgaven som ble lagt ut i november er det første utkastet, og herfra skal fansen få bidra til å lage det sluttproduktet som skal slippes i løpet av 2012. Tirsdag 13. desember ble det andre utkastet av albumet lagt ut, og det skal etter planen totalt være ferdig etter ti runder med denne prosessen, og skal avsluttes i februar.


Apparatjik er et prosjekt som gir medlemmene, som i tillegg til de tre profilerte stjernenavnene også har produsent/trommis Martin Terefe, muligheten til å eksperimentere i mer alternative og elektroniske landskaper. Apparatjik slapp i 2010 sitt debutalbum, «We Are Here».

ANNONCE