Redaksjonell

Utelivskorrespondenten - Uke 11

Alltid på farta og aldri mett har utelivsskorrespondenten den siste helgen gjestet Stockholm. Hva har nabo-metropolen å by på? Og åssen er utelivet?

Svensk eventyr

Før jeg dro ut i natten med mine festglade, svenske venner måtte jeg begi meg utpå en liten pop-kulturell pilegrimsferd. En slags dannelsesreise. Som den suckeren jeg er for svensk musikk og populærkultur, måtte jeg ta en runde innom noen av de virkelig viktige institusjonene og suge til meg mojoen fra disse mytologiske stedene.

Det jeg hadde tid til i denne omgang var lokalene til tidligere Cheiron Studios, der omtrent all popmusikk fra midten av 90-tallet til godt utpå 2000-tallet ble produsert av legendariske Max Martin, og hvor også min store helt E-Type produserte banger etter banger fra et bøttekott klemt imellom de to større studioene. Videre gikk ferden innom Globen / Avicii Arena, og så til Hornstull og Krukmakargatan hvor Drain Gang-miljøet sies å ha sin base. 


Kvelden kom brått og etter både hjemmefest og kulturelt påfyll med selveste Melodifestivalen, der norske(!?) Marcus og Martinus vant, stakk vi ut på det utestedet Debaser, der det var 80-tallsfest for alle penga! For å forklare Debaser med norske sammenligninger; se for deg en slags Rockefeller, med klientellet til Ocean, med DJene fra Heidis - på svensk! Altså ganske ille, men samtidig helt fantastisk. 

Noe jeg har innsett som er fint med Sverige er at det slettes ikke er tabu å like popmusikk. Man trenger ikke å pakke inn sine interesser i lag med ironi, slik som i Oslo. Guilty pleasures er bare pleasures! Det blir allsang hver gang en svensk hit spilles (som er ofte!), og faktisk er det forventet at man kan alt fra Björn Rosenström til Abba og Carola utenat.

Hjemme igjen


Tilbake i Oslo, allerede klar for helg, og igjen sugen på en ny high av popkulturell overstimuli, er jeg på jakt etter et sted å danse til en mashup av sjangere og høye tempo. Da er det flaks at mine venner (hei habilitetssak!) skal ta over nedre del av Akerselva og spy ut gabber, nightcore og psytrance. Det er for undergrunn til å finne på nett, så se heller om du ser noen plakater rundt hausmania hvor det står Eurodivergence på for full lineup og location, eller spør din nærmeste DJ. (Lørdag 16.3 21-ut på mårran.)

Fredag 15.3 skjer det eksperimentell techno på Blå i regi av Massive Gain (Fakethias og Onleash).

Blir dette for kort varsel er halvparten av dette prosjektet, Fakethias, å se igjen om to uker på samme sted, denne gangen sammen med Sport7000, som også er en solid traver i DJ- og klubbmiljøet. 


https://www.facebook.com/events/1060198605276225/ (Fredag 15.3 00-)

https://www.facebook.com/events/386338827460943/ (Fredag 29.3 22-)

Neste helg (Fredag 22.3 22.00-) skal Roland Lifjell, en av OG’sa i den norske DJ-scena spille «90s Trance, Techno & Rave stompers» på Ingensteds, som også kan bli riktig kult!


https://www.facebook.com/events/341899008188942/  

Påskeklem,

Utenrikskorrespondenten


ANNONCE