Artikkel

Utelivskorrespondenten #3: Breakcore og Brakkesjuke

Forrige lørdag medførte julebordsesongen og cupfinalens atmosfæriske forurensing til en alvorlig vibbe-dissonans langs Oslos gater i nattetimene. Utelivets hårfine feng-shui var avbalansert av overtallig dresskledde AKS-ansatte og bæsjedrita fotballsupportere. Vår korrespondent måtte si slaget tapt.. men krigen? langt ifra.

Utelivskorrespondenten tok seg en relativt rolig helg frem til et lite og mislykket forsøk på å stikke ut og rapportere om helgens gleder, lyder og dramaer. Det skulle nemlig vise seg å skurre i harmonien mellom det O Store Uteliv og Gaffas utsendte korrespondent (, den personifiserte infotavlen for where and what,) denne lørdagen i desember.

Uroen som kom til å koste ham kvelden kom denne gangen ikke innenfra, men fra de ytre omgivelsene, somtil sammen utgjør det vi kan kalle en hovedstad. Foruten den svake eimen av frosset spy som smelter i pirat-taxienes varme dieselrøyk var det nemlig noe litt pussig i luften denne kvelden, det var noe som ikke stemte; byen hverken så eller hørtes ut som den pleier, og det var nok til å gjøre ham utilpass: Byens menn var plutselig kledd i paljettdresser og gamasjer, kvinner i stiletthæler seilte på isen ned Pløens gate og
Brenneriveien, løse nisseskjegg og hårbøyler med reinsdyrører lå strødd i veikanten og man kunne høre folk hoie på alskens dialekter.

Julebordsesongen nådde tydeligvis sin høyde denne lørdagen, og ikke hjalp det
heller på trykket at sentrum hadde blitt gjort til en slagmark for fetladne fotball-supportere etter cupfinalen samme dag.


Dantes forfryste IT-konsulent-julebord-fotballcup Inferno

Jeg kjente alle disse inntrykkene begynte å akkumulere til en lengsel til øde, tørre landskap og strukturer som har stått nærmest urørte i årtusener. Jeg ble brått sulten på noe Drum & Bass og tenkte jeg kunne gjemme meg fra dette kaoset av fordrukne menneskeskjebner inne på Boksen og nikke i takt med musikken til kjente og kjære. Kanskje danse litt. Kanskje nusse litt på en med dreads og få lus i skjegget. Komme hjem
og lukte røyk som en deilig påminner de neste dagene om slik en deilig aften. 

Men neida, også her hadde andre krefter tatt over min vante lille verden og jeg følte meg med ett fremmedgjort da jeg åpnet den tunge metalldøra uten dørhåndtak nederst ved elven, for ørtende gang. Jeg som er vant til å traske opp og ned denne korridoren og vimse rundt på Boksen som om det var en forlengelse av min egen stue ble møtt av A4-
ark med QR-koder og ukjente fjes som spurte meg om jeg hadde billett. "Selvfølgelig ikke" tenkte jeg og flyttet med ett tankene til plastbordet med stearinlys, kassetter (som jeg oftest kjøper med meg om jeg ikke allerede har dem), en og annen boks Isbjørn, og kanskje viktigst av alt, syltetøyglasset som du og jeg putter en hundrings i om vi har råd: Dét er jo billetten!


«Det er fullt inne så hvis du ikke har billett kan du prøve å komme tilbake om en halvannen time og kanskje få plass da» sier en vennlig stemme.

Jeg ble så forstyrret av tanken på å måtte befinne meg ute i Dantes forfryste IT-konsulent-julebord-fotballcup Inferno i hele 90 minutter til at jeg ikke en gang kom på å trekke frem pressekortet mitt og si at jeg er på «jobb». Istedenfor snudde helene med det samme, tok på meg hetta igjen, gikk opp til veien og vinket inn en drosje. Jeg maste
om å kjøre fortere, fortere!, kom omsider hjem og lagde min helt egen Drum & Bass-kveld.

Berørt, ja nærmest rystet av denne kveldens inntrykk låste jeg meg selv inne. Med gardinene lukket og musikken på fullt forsvant jeg inn i min egen lille verden. Breakcore, acid, trance og drum & bass holdt meg nesten konstant med selskap, kun avbrutt av kortere pauser hvor jeg leste eller spiste. Det skulle senere vise seg at min egen lille fest varte i fire dager, jeg så blek og pjusk ut, men følte meg også på et underlig vis
både inspirert og forberedt til det som kan bli denne helgens begivenheter.


UKENS ANBEFALINGER FOR HELGEN

1. På lørdag (16/12 23.00-03.30) er på det tid for Pure Ecstasy #24 på Kafé Hærverk . Jeg kan ikke skryte på meg å ha vært på alle de 23 som har vært før, men kan si såpass at opplegget er rimelig solid! Mine vage minner, men også fulle innspillinger av tidligere sett som ligger på SoundCloud kan bekrefte det. DJ-duoen Dajani og Krass (David Dajani og Krister Kolstad) er navnene bak banneret, og er og har vært viktige navn i scena en stund. Om bare byen begynner å bli normal igjen så er jeg kanskje der å finne (og å avsløre hvis du liker sånn utelivs-maskorama) på lørdag.

3. Men, det er andre ting som frister òg: For deg som er hakket mer drained og foretrekker å ligge på rundt halvparten av BPM-en til Pure Ecstasy, så har Blå besøk av NBK Magnus pluss et knippe DJs (SamuelMona, Spyvar, DFDS og Baldee) på arrangementet GRID #6.


3. Trekanten bringer også musikk til (DJ- og/eller jule-)bordet, også med et knippe mer eller mindre lokale DJs. De skriver «Klubb Sirena og Asiangirlsonly teamer up for en gøy kveld med b2b all night long. Special guest er Dj Spytt!». Får vel stikke snuta innom der òg.

PS! Uansett hva du ender opp med å dra på, kan jeg anbefale å ikke bli sååå bakis at du ikke orker å komme deg på Julemarked for Palestina på Gehør på søndagen. Der gjør du noe fint for mange.

xx
Ute- og tydeligvis også Innelivskorrespondenten


 

ANNONCE