Artikkel

Utelivskorrespondenten uke 5 - 2024

Vinteren farer oss stille forbi; den tykke, dunaktige snøen demper alle lyder og innkapsler vår lille verden i en bedøvet stillhet. Eller er det slik? Jeg synes å høre en konstant dunking der nede fra byen.

Suset fra et myldrende uteliv er unikt, det bryr seg ikke om alle de andre lydene som ligger der under seg, lammet og stilnet i dyp omfavnelse av snøens klamme basketak. Den farer livskraftig forbi på egen maskin og når alltid frem til de ører som velger å lytte.

Det sies at den som lytter hardt nok kan høre seg til fremtiden, og her jeg sitter ellers stille i min stue ved daggry på en onsdag, kan jeg allerede nå høre hva som skjer til helgen. Det jeg hører er kanskje ikke det samme som det du gjør, og det er derfor jeg skriver dette; hos meg høres helgen ut som en blanding av ghettotech, dariacore, glitchbreak, footwork og gabber: 

Kanskje jeg må gjenta den seansen jeg skrev om i en av Utelivskorrespondentens første tekster; springe mellom to steder mens musikken herjer like godt på begge. Eller så skal jeg klare å slå meg til ro et sted. Gjør jeg sistnevnte kommer jeg denne gangen til å parkere meg selv på Revolver. På lørdag (fra 23.00-03.30) kommer IMGfound, Figur, FREMO, Maake og DJ BÓBR til å spille et godt mylder av eklektiske, raske, og hektiske sub-sjangere, som omtrent alle stammer fra internettets hyperaktive, selvforsterkende, frie, anonyme og lovløse kroker, der kopirettigheter og eierskap ikke finnes og hvor stadig drøyere musikk publiseres, deles, samples og remixes. ARRANGEMENTET FINNER DU HER!


I teorien bør dette være nok til å holde min internett-induserte scatterbrain i sjakk for en stund, men om den urolige og alltid-litt-grønnere-på-den-andre-siden-rastløsheten i meg likevel begynner å kverne så kommer jeg til å ville få med meg HiTech på Blå (samme lørdag fra 22.00-). Gruppa fra Detroit bærer i seg en arv fra byens legendariske Hip-Hop- og Techno-univers, og kombinerer dette, med et dryss andre stilarter og interesser, til en egen type klubbmusikk, som noen kaller ghettotech. CHECK IT!

Om du heller vil ut på fredagen fremfor lørdagen, men hverken føler gabber eller ghettotech (eller klubbmusikk i det hele tatt) kan jeg virkelig anbefale å dra på Victoria / Nasjonal Jazzscene (klokka 20.00). Otomo Yoshihides New Jazz Quintet er et japansk frijazzensemble ledet av den enigmatiske komponisten, gitaristen og turntableisten Yoshihide, som har et hundretalls utgivelser bak seg. Er du åpen for det ukjente og uventede kan dette bli en rik og kanskje frigjørende musikalsk opplevelse. VELBEKOMME

I alt er disse tre arrangementene hver sin lille snøstorm av lyd, sjangere og referanser. Det kan bli høy energi, mye bevegelse og mye inntrykk, noe alle kan ha godt av etter en lang og kald januar!


Hold ut!

- Utelivskorrespondenten

ANNONCE