Albumanmeldelse

Elsker Norge rap?

Norge Elsker Rap - UNDERGRUNN

UNDERGRUNN

Norge Elsker Rap

/
UDGIVELSE 25.04.2024

Louis Vuitton og Veuve Clicquot. UG er tilbake.

Etter 1 år er Norges største rap-gruppe tilbake med ny musikk. Om det var verdt ventetiden er diskuterbart. 

Med deres selvtitulerte 2022 utgivelse UNDERGRUNN kapret de unge guttene hele Norge (meg inkludert) med fengende melodier, fantastisk produksjon og leken lyrikk. Hvor vidt de klarer å gjenskape denne magien på deres nye EP Norge Elsker Rap er jeg ikke sikker på.

Første låta, «Superhelt Steez» er klart den beste. Produksjonen, flowen og melodiene er vel verdt en gjennomlytting, men tekstmessig utfordrer de ikke. De synger: «Forteller shawty at det er snø på vei som en værmelder / Snart er hun helt Therese Johaug i bakken» og «UG løper opp en check og tar ett skritt mot himmelen / Comté kostnader om Moncler-boblejakker». Med slike tekster demonstrerer de lite nyskaping og gjør at lytteren sitter igjen med en følelse av at man har hørt dette før.

«Tenke Sjæl», spor to er helt unødvendig. Samplet de har brukt har ingen hensikt i sangen og gjør at jeg får lyst til å høre på originalen av Trond-Viggo Torgersen. Låta i seg selv er grei nok, men med overganger fra rap tekster om Gardermoen til «Tenke Sjæl» føles låta ut som en parodi på seg selv.


Med sine 4 låter tar «Norge Elsker Rap» ikke det steget videre fra Egoland jeg forventet eller håpet på, likevel digger jeg fortsatt "UG" for alle penga. Jeg er spent på å se hva de gjør videre og ville anbefalt at de tok seg lengre tid til neste utgivelse, for det å lage god musikk vet jeg at de kan.

ANNONCE