x
Nostalgitime med Oslo-bandet over alle Oslo-band

BigBang, Sukkerbiten, Norwegian Wood

Nostalgitime med Oslo-bandet over alle Oslo-band

Anmeldt av Ellen Lund | GAFFA

Det er få band som er mer Oslo enn BigBang. Bandet, som det har vært stille fra en stund nå, slapp sitt niende studioalbum i 2013. The Oslo Bowl, som beskriver bandets elsk/hat-forhold til hovedstaden, fikk strålende kritikker, og skaffet til og med trioen en Spellemann-nominasjon i kategorien rock. Likevel er det ofte på scenen at BigBang gjør det best, og på hjemmebane i Oslo skulle man tro det fungerer på sitt beste.

Trioen har spilt på Norwegian Wood flere ganger tidligere, blant annet i 1999, da Wilco også sto på scenen.

"Vi har ikke spilt på en evighet, så dette er dritspennende for oss", sier Øystein Greni fra scenen.

Bandet spiller en rekke gamle hits, som Wild Bird fra 1999, Girl In Oslo og To The Mountain fra 2000 og One Of A Kind fra 2002, blant mange andre.

Det er definitivt veldig nostalgisk å se Greni og resten av bandet på scenen.

Men det er ikke bare fint fordi det er nostalgisk, BigBang er definitivt et solid liveband. Nå skal det sies at det er en del som ikke er helt som det skal være. Det er en del sure toner, rar lyd og feilspilling underveis, uten at det for øvrig gjør så veldig mye – det er nesten mer sjarmerende og sympatisk enn irriterende.

Og slik er settet, nostalgisk, sjarmerende og sympatisk. Greni har kortere hår og ser voksnere ut, men ellers er det meste som som det pleide være: Det preges av solid gitarspill og hans karakteristiske stemme i front.

BigBang anno 2016 er tydelig eldre og får kanskje ikke like lett med seg publikum på publikumsfavoritten Girl In Oslo som de en gang gjorde – men det kan også ha noe med publikummet her å gjøre.

Alt i alt en veldig fin time som setter litt ordentlig Norwegian Wood-stemning, til tross for at vi fortsatt befinner oss på Sukkerbiten – som for øvrig er en perfekt lokasjon for Oslo-trioen.


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA