Nyhet

Øystein Greni annonserer ny singel og soloalbum

Bigbang-gitaristen slipper singelen 'Hold' på fredag denne uka. Låta er den første smakebiten fra hans kommende soloalbum som kommer neste år.

Bigbang-sjef Øystein Greni (bildet) går solo under artistnavnet Greni. I løpet av vinteren 2017 vil soloalbumet Pop Noir slippes, men allerede fredag denne uka kommer singelen Hold.

Låta er skrevet i samarbeid med Astrid Williamson (Dead Can Dance), og handler ifølge Greni selv om "en fyr som er langt nok nede til å måtte innse at han må beskyttes mot seg selv – at han trenger hjelp".

De som er vant til musikken til Bigbang kommer muligens til å bli overrasket over Grenis nye krumspring som soloartist. Ifølge en pressemelding fra plateselskapet Petroleum Records har produsent Tobias Fröberg, som har samarbeidet med Greni på hele albumet, nektet mannen som kanskje er mest kjent som gitarist å bruke gitarer på innspillingen.

— Gitaren min har kanskje funket som et slags skjold oppgjennom. Men Tobias mente det var for lett å gjemme seg bak virtuositet, og ville prøve å få tvunget sangstemmen min ut av skapet. Jeg er helt rævva på piano, men akkurat det er jo nesten en fordel når det er snakk om å skrive låter, forteller Greni.

Den første singelen fra albumet slippes på fredag. I mellomtiden kan vi mimre tilbake til et av Bigbangs største øyeblikk under her med låta Long Distance Man fra 1999.

ANNONCE