Nyhet

Thom Yorke om Radioheads fremtid: "Jeg bryr meg ikke"

Thom Yorke er ikke bekymret for spekulasjonene rundt Radioheads fremtid. I et intervju forklarer han at bandet har fått friheten til å fokusere på sine egne prosjekter og at han ikke føler seg forpliktet til å følge forventninger.

Thom Yorke har uttrykt at han "virkelig ikke bryr seg" om Radiohead-fans ønsker om at bandet skal gjenforenes. I et intervju med Double J kommenterte Yorke spekulasjonene rundt bandets fremtid.

"Jeg er ikke klar over det, og bryr meg egentlig ikke."

Yorke forklarte videre at Radiohead for øyeblikket ikke er en prioritet for ham. Han mener at både han og bandet fortjener plass til å fokusere på sine individuelle prosjekter.


"Jeg mener ingen skade, og er takknemlig for alle som bryr seg. Men jeg tror vi har fortjent retten til å gjøre det som føles riktig for oss uten å måtte forklare oss selv eller svare på noen andres idé om hva vi bør gjøre," sa Yorke .

I mellomtiden avslørte Radiohead-bassist Colin Greenwood forrige måned at bandet nylig hadde begynt å øve sammen igjen. Under en samtale på Hay Festival Querétaro, via videolink fra Mexico, delte Greenwood at de øvde for noen måneder siden i London.

"Vi spilte noen av de gamle sangene og det var veldig gøy," sa han.


Greenwoods uttalelser ble møtt med glede av Radiohead-fans, spesielt etter at broren hans, gitarist Jonny Greenwood, i mai avslørte at bandmedlemmene var opptatt med egne prosjekter.

"The Smile er på turné, Ed O'Brien lager en ny soloplate, Colin Greenwood spiller bass med Nick Cave - de har nettopp spilt fem utsolgte kvelder på operahuset i Sydney - så det er mye musikk laget, sier Jonny Greenwood til The Guardian.

Han la til at bandmedlemmene er aktive, men ikke i Radiohead.


"Vi snakker fortsatt hele tiden, vi må bare finne en plan og avtale å se hverandre. Jeg har aldri vært særlig flink til det. For opptatt med å gruble i studio."

I mellomtiden har Radiohead-sideprosjektet The Smile - som består av Thom Yorke, Jonny Greenwood og Sons Of Kemet-trommeslager Tom Skinner - gitt ut sitt nye album Cutouts. GAFFAs Sigurd Hollen Elgenes ga albumet seks av seks stjerner.

LES ANMELDELSEN AV CUTOUTS HER: "I en vakker verden"

"Cutouts bør kanskje sees på som et vellykket sideprosjekt som sprer seg i alle mulige retninger mens man venter på et nytt Radiohead-album eller som et uavhengig kunstprosjekt som kan stå alene."


ANNONCE