Nyhet

Taylor Swift signerer en oppsiktsvekkende avtale med regjeringen i Singapore

Avtalen krever at The Eras Tour kun passerer Singapore som det eneste landet i Sørøst-Asia

Taylor Swift spiller for tiden seks utsolgte The Eras Tour-konserter i Sørøst-Asia, som pågår fra 2. til 9. mars. Alle konsertene er imidlertid i Singapore, som er det eneste Sørøst-asiatiske landet som får besøk av superstjernens campingvogn.

Dette har ført til bråk på sosiale medier fra fangrupper i blant annet Thailand og Filippinene, som derfor ikke får besøk av verdensstjernen denne gangen. Tidligere har fangruppene organisert flere kampanjer for å lokke Taylor Swift over. I 2022 rangerte Quezon City på Filippinene på femteplass på listen over byer med flest Taylor Swift-lyttere ifølge data fra Spotify, og hashtaggen #WeWantErasTourPhilipines har vært utbredt blant filippinske Swifty-brukere på sosiale medier.

Nå bekreftes det av Singapores statsminister Lee Hsien Loong at grunnen til at ingen andre land i Sørøst-Asia besøker Taylor Swift er fordi Singapores regjering har inngått en eksklusiv avtale med teamet bak The Eras Tour. Thailands statsminister, Srettha Thavisin, har tidligere uttalt at Singapore-regjeringen har tilbudt teamet bak Taylor Swift mellom 2 til 3 millioner USD, tilsvarende mellom 13,7 til 20,6 millioner danske kroner per konsert, for avtalen. Beløpet er ikke bekreftet av Singapore-regjeringen, men landets statsminister fortalte på en pressekonferanse i Melbourne i går at pengene kommer fra et statlig fond for å styrke reiselivssektoren etter pandemien.


Det er ingen nyhet at Taylor Swift-effekten er en enorm politisk innflytelse i takt med verdensstjernens globale suksess. GAFFA har tidligere skrevet om hvordan hun har fått unge amerikanere til valgurnene, at en by blir omdøpt til hennes ære, og at Swifties kan studere Taylor Swift på universitetet. Taylor Swift ble også kåret til verdens mest innflytelsesrike person i 2023.

Derfor skaper det stor debatt at Singapore får en eksklusiv avtale som utelukker alle andre Sørøst-asiatiske land fra å oppleve The Eras Tour på egen jord. Ifølge The Guardian sa en filippinsk lovgiver forrige måned at en slik avtale «ikke er det gode naboer gjør».

Singapores statsminister Lee Hsien Loong sier selv på en pressekonferanse i Melbourne at han ikke ser på avtalen som «uvennlig» og at alle land stod fritt til å prøve å lage en lignende avtale.


«Noen ganger gjør ett land en avtale, andre ganger gjør et annet land», sa Lee Hsien Loong, ifølge The Guardian.

LES OGSÅ: SINGAPORE SATSER PÅ KONSERTØKONOMI

ANNONCE