Nyhet

Taylor Swift-effekten skal få flere amerikanere til valgurnene

Taylor Swift får tusenvis av fans til å registrere seg som velgere i en Instagram-appell

Det er ingen tvil om den enorme populariteten til den amerikanske popsensasjonen Taylor Swift. Hun har slått den ene rekorden etter den andre. Senest satte hun ny rekord på MTV Video Music Awards, hvor hun vant til sammen ni statuetter på én og samme kveld.

Til tross for verdensstjernens store prestasjoner og enorme fanskare, er hun også kjent for å være notorisk nøytral når det kommer til politisk tro og innblanding. I 2016 ble Taylor Swift møtt med stor kritikk for ikke å ta avstand fra Donald Trumps valgseier. I 2018 brøt hun imidlertid endelig muren av taushet da hun i et innlegg på Instagram åpenlyst erklærte sin støtte til to demokratiske kandidater i forbindelse med mellomvalget.

I forkant av det kommende presidentvalget bruker Taylor Swift igjen plattformen sin som talerør – og effekten er allerede målbar. I USA er det ikke nok å være myndig for å kunne stemme ved for eksempel et presidentvalg. Du må også huske å registrere deg på nett som velger før fristen, som varierer fra stat til stat. I 2020 stemte bare 66,8 prosent av alle myndige amerikanere i presidentvalget, med gruppen ungdom mellom 18 og 24 år som hadde det laveste antallet velgere.


I går oppfordret hun fansen til å registrere seg på velgernettstedet vote.org i sin Instagram-historie:

– Har du registrert deg som velger? Jeg har vært så heldig å se mange av dere nylig på mine amerikanske konserter. Jeg har hørt deg heve stemmene dine og jeg vet hvor mektige de er. Husk å gjøre deg klar til å kunne bruke dem under valget i år!

Kommunikasjonssjefen for vote.org, Nick Morrow, skriver på det sosiale mediet X at nettstedet opplevde økt aktivitet etter at Taylor Swifts historie ble publisert på Instagram:


– Nettsiden vår registrerte i gjennomsnitt mer enn 13 000 brukere hvert 30. minutt (etter at Taylor Swift delte samtalen, red.). 1. 3! La oss bare si at ryktet hennes som en hjerne er velfortjent, skriver Nick Morrow.
I 2020 lot Taylor Swift for første gang en politiker bruke en av sangene hennes i forbindelse med en politisk kampanje. Det var demokratenes Eric Swalwell, som da fikk bruke sangen «Only the Young» i en annonse for Det demokratiske partiet.

 

ANNONCE