Nyhet

Taylor Swift kåret til verdens mest innflytelsesrike person i 2023

Med i kampen om tittelen var blant andre Barbie, Vladimir Putin og kong Charles III

Det amerikanske mediet Time Magazine har valgt Årets Person 2023, som er en årlig kåring av den personen, gruppen eller konseptet som har hatt størst innvirkning på verden de siste 12 månedene. Denne fredagen ble det kjent at det er verdensstjernen Taylor Swift som løper med tittelen i år.

Taylor Swift har slått flere rekorder de siste 12 månedene, og Time Magazines sjefredaktør Sam Jacobs understreker at superstjernen har hatt en helt spesiell global rolle i år:

"I en delt verden der for mange institusjoner svikter, fant Taylor Swift en måte å krysse grenser og være en kilde til lys. Ingen andre på planeten kan bevege så mange mennesker så godt. Å oppnå en slik bragd er noe, vi ofte tilskriver planetene og troen, men ved å gjøre det ender vi opp med å ignorere hennes evner og kraft. Swift er en sjelden person som er både forfatteren og helten i hennes egen historie», skriver han i en artikkel i Time Magazine.


Swift-effekten sees blant annet i sammenheng med den enorme verdensturneen The Eras Tour, som forventes å samle inn 1 milliard amerikanske dollar neste år. Hvis spådommen stemmer, vil Taylor Swifts The Eras Tour lage historie som tidenes største konsertturné, og overgå Elton John, som for tiden har rekorden for sin flerårige avskjedsturné.

Eras Tour kunne også oppleves på kino, der filmen slo rekorden som den mest innbringende åpningshelgen for en konsertfilm noensinne. Det skriver Forbes.

I tillegg til å gi lokalområdene en økonomisk super-booster når turkaravanen går forbi, har Taylor Swift også hatt stor innflytelse på særlig unges deltakelse i det amerikanske valget. I september 2023 publiserte hun en Instagram-historie som oppfordret sine amerikanske fans til å registrere seg som velgere. Bare sekunder etter Taylor Swifts samtale rapporterte registreringsnettstedet om en økning i registrerte velgere.


I kampen om tittelen som den mest innflytelsesrike personen, gruppen eller konseptet i 2023 var blant andre Vladimir Putin, Barbie, kong Charles III og gruppen av påtalemyndigheter mot Donald Trump.

I 2022 ble tittelen gitt til den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky

ANNONCE