Nyhet

KAMASI WASHINGTON ANNONSERER NYTT ALBUM OG SLIPPER SINGELEN “PROLOGUE”

Jazzsksofonisten Kamasi Washington bekreftet i går at hans nye album, Fearless Movement, slippes 3. mai via Young. En ny låt, "Prologue", lanseres i dag sammen med en video regissert av hans mangeårige samarbeidspartner AG Rojas.

Funfact! Jeg (red.) booket og møtte Kamasi Washington da jeg jobbet internship for DC Jazzfestival 2019 under utenlandsoppholdet mitt:-) Imponerende musiker og person.

Kamasi Washington kaller Fearless Movement for dansealbumet sitt.

"Det er ikke bokstavelig ment", sier musikeren.


"Dans er bevegelse og uttrykk, og på en måte er det det samme som musikk - å uttrykke sjelen gjennom kroppen. Det er det dette albumet er et uttrykk for."

Dans som kroppslig uttrykksform innebærer et skifte i Washingtons fokus. Der tidligere album handlet om kosmiske ideer og eksistensielle konsepter, fokuserer Fearless Movement på det hverdagslige, en utforskning av livet på jorden. Denne endringen skyldes i stor grad fødselen av Washingtons første barn for noen år siden.

Kamasi Washington er multiinstrumentalist, komponist og bandleder, født og oppvokst i Los Angeles. Hans tre verk til nå - The Epic, Harmony of Difference, en EP som opprinnelig ble bestilt til samtidskunstutstillingen Whitney-biennalen i 2017, og Heaven and Earth - er blant de mest anerkjente i dette århundret.


As Told To G/D Thyself, kortfilmen som følger Heaven and Earth, debuterte på Sundance Film Festival i 2019 og høstet stor anerkjennelse. I 2020 lagde Washington musikken til Michelle Obama-dokumentaren Becoming, og fikk Emmy- og Grammy-nominasjoner for arbeidet.

I 2020 grunnla Washington supergruppen Dinner Party sammen med vennene og samarbeidspartnerne Terrace Martin, Robert Glasper og 9th Wonder - EP-en Dinner Party (Dessert) ble senere nominert til en Grammy for beste progressive R&B-album. I 2021 bidro han med en cover av Metallicas "My Friend of Misery" til bandets coverprosjekt Metallica Blacklist. Washington har turnert verden over og samarbeidet og delt scene med Kendrick Lamar, Florence + the Machine, Herbie Hancock og mange flere.


ANNONCE