Nyhet

Nytt i «Till Lindemann-gate»: Advokater anklager nordirsk kvinne for å holde tilbake viktig informasjon

Ifølge advokatene er sannheten en annen enn den Shelby Lynn har fortalt i sosiale medier

For rundt et år siden anklaget den nordirske kvinnen kvinnen Shelby Lynn Rammstein og deres forsanger Till Lindemann for å ha gitt henne såkalte knockout-drops som skulle gjøre henne bevisstløs backstage etter en konsert i Vilnius. Deretter begynte en genuin kamp i media rundt Tysklands største rockeband og deres forsanger, som ble anklaget for overfall backstage av flere kvinner. Politiet etterforsket saken, men avsluttet i august på grunn av manglende bevis. Nå er det noe nytt i saken.

I går meldte Till Lindemanns advokater via en pressemelding at det er nye funn om Shelby Lynns beskyldninger rundt konserten i Vilnius 22. mai 2023. I pressemeldingen skriver advokatene Schertz og Bergmann at mange av Lynns anklager, i advokatenes syn, kan tilbakevises ytterligere, ettersom offisielle saksdokumenter fra det litauiske politiet er kommet i besittelse.

I de offisielle saksdokumentene fra litauisk politi står det ifølge Schertz og Bergmann blant annet at Shelby Lynn skal ha vært påvirket av hasj da hun leverte sin politianmeldelse om å være påvirket av knockout-dråper fra folk på Rammstein. I tillegg har hun etter eget utsagn inntatt diverse alkoholholdige drikker til konserten.


Dette er, ifølge Lindemanns advokater, akkurat det motsatte av hennes egne påstander via sosiale medier, hvor hun ikke skrev om å være sterkt påvirket av alkohol.

I tillegg kommer det påståtte forbruket av hasj, som ifølge Schertz og Bergmann tilbakeviser Lynns påstander om å ha vært påvirket av folk rundt Rammstein, da hun allerede var påvirket av henholdsvis store mengder alkohol og hasj.

Videre kritiseres Lynns troserklæring til det tyske magasinet Der Spiegel, hvor Lynns eksponering for det psykoaktive stoffet THC ikke nevnes, noe som ifølge Lindemanns advokater endrer den rette konteksten i saken.


Alt i alt konkluderer pressemeldingen med at Lynns påstander mangler substans og at Lynns troverdighet må revurderes.

GAFFA har sendt en forespørsel om kommentar til Shelby Lynn, men har ikke mottatt noe svar på dette tidspunktet. Artikkelen vil bli oppdatert dersom vi får svar

Uskyldspresumsjonen gjelder alle nevnte personer.


Selv om politiet har henlagt saken på grunn av mangel på bevis, er det bekreftet at det såkalte castingsystemet rundt «Row Zero», der spesielt attraktive kvinner ble invitert backstage, har eksistert. Tyske NDR har nettopp publisert en podcast med fire episoder som omhandler castingsystemet. I tillegg gis det ut en bok av forfatterne Daniel Drepper og Lena Kampf, som går i dybden med castingsystemet og mulig maktmisbruk knyttet til det. Boken vil også bli anmeldt av GAFFA de neste ukene. Slipptidspunktet ser ut til å være godt valgt i forbindelse med at Rammsteins Europaturné nettopp har startet.

LES OGSÅ: Etterforskning mot Rammstein-vokalist Till Lindemann er avsluttet

ANNONCE