Nyhet

Etterforskning mot Rammstein-vokalist Till Lindemann er avsluttet

Berlins statsadvokatembeter har henlagt etterforskningen mot Rammstein-sanger Till Lindemann. Alle etterforskninger mot ham er dermed avsluttet.

Rammstein-sanger Till Lindemann er ikke lenger under etterforskning angående de tidligere anklagene om seksuelle overgrep og påstanden om et angivelig «sexsystem» under Rammstein-konserter. Dette melder den tyske avisen Bild.

Tidligere hadde han møtt påstander om seksuelle overgrep, inkludert påstander om involvering i en bestemt kontekst av seksuelle aktiviteter under Rammsteins konserter. Flere kvinner hadde stått frem og beskrevet hendelser der seksuelle handlinger med Lindemann skal ha funnet sted.

En av drivkreftene bak påstandene var Shelby Lynn, som hadde lagt ut påstander på sosiale medier om at Lindemann hadde manipulert henne for seksuell bekreftelse i forbindelse med Rammsteins konsert i Vilnius 22. mai 2023. Denne hendelsen hadde igjen fått flere kvinner til å stå frem kom med lignende historier, også fra en konsert i Berlin.


Til tross for påstandene hadde Lindemann avvist alle anklager om feilhandlinger gjennom sine advokater. Tilbake i juni hadde det juridiske teamet hans kunngjort at de etter en grundig gjennomgang av saken ikke hadde funnet noen konkrete bevis som støttet at klienten deres hadde begått noen form for kriminalitet.

Etterforskningen mot Lindemann var ifølge Bild knyttet til paragraf 177 i den tyske straffeloven, som blant annet omhandler saker om seksuelle overgrep. Denne paragrafen sier at dersom noen utfører seksuelle handlinger mot en annen person «mot vedkommendes klare vilje», kan det straffes med et fengselsopphold som varierer fra seks måneder til fem år.

Beslutningen om å avslutte etterforskningen er basert på det faktum at Lindemann har vært i stand til å tilbakevise alle påstandene som ble fremsatt mot ham, som rapportert av Bild. For øyeblikket er alle etterforskninger avsluttet og Lindemann er ikke lenger under pågående etterforskning.


ANNONCE