Nyhet

Roskildefestivalen og Aurora donerer 500.000 DKK til danske Sex & Samfund

Hvert år deler Roskilde Festival ut overskuddet deres til ulike organisasjoner og tiltak som kommer barn og unge til gode. I år har den norske sangeren Aurora fått dele ut en halv million av dette overskuddet.

Når det endelig kommer til fredag ​​på årets Roskildefestival, inntar Aurora Orange-scenen. Innen den tid har Aurora fått lov til å gi en gave – og en ganske bemerkelsesverdig sådan. Gaven er en donasjon på 500 000 danske kroner i samarbeid med Roskilde Festival og deres 'Orange Donation'. Donasjonen er gitt til organisasjonen Sex & Samfund, og mer spesifikt til deres arbeid med temaet 'Screen Body', som fokuserer på «kroppsidealet som finnes på sosiale medier og hvordan det påvirker barn og unges forhold til egen kropp» , som det står i en pressemelding.

LES OGSÅ: LOVORD: Er det i det hele tatt mulig for meg å anmelde det her, Aurora?

«Jeg tror verden er på vei til et farlig sted når det kommer til vårt selvbilde og vår evne til å lære å elske oss selv for den vi er. Mye av det vi ser på nettet og sammenligner oss med er ikke engang ekte. Vi prøver å sammenligne oss med umulige og falske standarder. Og jeg tror at jo mer vi lærer å akseptere og ta vare på oss selv og akseptere at vi alle er forskjellige, jo mer moro har vi det, i kroppen vår, med seksualiteten vår og i livet generelt», sier Aurora om valget av Sex & Samfund og deres arbeid med 'Screen Body'.

Administrerende direktør i Roskilde Festival Gruppen, Signe Lopdrup, sier også at de er glade for at Aurora har valgt Sex & Society: «De fortjener denne enorme klappen på skulderen for deres viktige arbeid med å styrke unges kritiske digitale utdanning og trivsel på nett».


I pressemeldingen uttrykker Majbrit Berlau, generalsekretær i Sex & Society, også sin takknemlighet for donasjonen på vegne av hele organisasjonen bak:

"Jeg er veldig takknemlig og beæret over at arbeidet vi gjør har blitt sett. Det er viktig å ha samtalen om kropps- og kroppsidealene. Vi vet at ungdom blir negativt påvirket når de blir utsatt for overdrevet filtrerte kropper online. For selv om de vet at de ikke er naturlige kropper, får mange lyst til å endre sin egen kropp. Å fortsette arbeidet vil forhåpentligvis gjøre en forskjell, sier hun.

ANNONCE