Artikkel

LOVORD: Er det i det hele tatt mulig for meg å anmelde det her, Aurora?

Alt i alt blir det useriøst å prøve å tvinge frem noe konstruktivt. Når alle endene møtes, og alle detaljene sitter, talentet er upåklagelig og stemningen er magisk, så blir det banalt å forkle det hele som en anmeldelse. La oss kalle en spade en spade: Dette her er bare lovord.

Da jeg stod i midten av et EKSTREMT trangt publikum på Sentrum Scene forrige fredag (selv til Sentrum Scene å være) så bevitnet jeg en helt kokko-bananas maktdemonstrasjon. Slik har det altså vært alle de 4-5 siste gangene jeg har sett Aurora live. Hun slår aldri feil. Ikke litt en gang. Ikke en tone. Ikke en publikummer. Hvem er jeg? Hvem er du? Hva er meningen med livet? Jeg tror svaret ligger gjemt et sted mellom linjene under en Aurora-konsert.

Hun har diamantkontroll (det er hardt det!) over stemmen. Bandet er helt ubegripelig samspilte. Lysshowet, koristene.. Ikke minst den helt VILLE trommisen? What the fuck?! Gleden som spruter ut av Auroras lysende vesen sprer seg utover salen som en altoppslukende regnbue. Er det bare jeg som synes hver nye sang blir bare bedre og bedre? 


På ubegripelig vis klarer hun alltid å lire av seg de snåleste anekdotene det ene sekundet, før hun tar for seg blodalvorlig tematikk i det neste. "Gullkornene" gjennom konserten kommer på løpende rekke, parallelt med hjertevarme opprop til Palestina og den grusomme situasjonen som utfolder seg i vår tid, i vår verden, med våre barn. Faen, som jeg respekterer graden av innlevelse og engasjement. 

Her er mine topp 3 Aurora -øyeblikk fra konserten:

1. Hun utbryter "motherfucking nice!" og styrer med noen hårstrikker med noen spanjoler og japanere på første rad, fordi hun må stramme toppen for å ikke la puppene falle ut; noe hun babler i vei om helt uflaut og ubrydd. Hun kommuniserer forresten litt på japansk med japanerne (som er av de som har ventet i kø rundt 8-timer). Så klart kan Aurora Aksnes japansk.


2. På et tidspunkt forteller hun en historie om hvordan hun ville komme seg inn i naboen hus (?) da hun var liten, så hun ringte på klokka og la seg ned på bakken og lekte død. Det funka! Veldig koselig at foreldrene var i salen. Stolte much?

3. Alle tidspunkt hvor musikk ble spilt🤷

Sorry, Aurora. Du skulle fått en sekser av oss. Men, jeg føler du har en uvørent lojal fan i meg som ikke bør bli satt i en situasjon hvor det liksom skal skje en upartisk vurdering.  Gomen'nasai, soshite arigatō!


ANNONCE