Nyhet

GRAMMYS 2024: Disse tre kvinnelige superstjernene vil opptre på showet - sammen er de nominert til 14 Grammyer

Arrangørene av årets store amerikanske prisutdeling har annonsert de tre første utøverne.

Den fjerde februar er det på tide igjen: Den amerikanske musikkindustrien feirer seg selv på den årlige, storstilte Grammy-prisfesten, som i år finner sted på Crypto.com Arena i Los Angeles – for fjerde år på rad med Trevor Noah som vert.

Nå har arrangørene offentliggjort de tre første utøverne på festen, som vanligvis samler noen av de største amerikanske musikknavnene. Den handler også om tre av popens mest populære kvinner, nemlig Billie Eilish, Olivia Rodrigo og Dua Lipa.

I tillegg til å være med på prisutdelingen, har alle tre blitt nominert til en rekke priser. Rodrigo kan glede seg over å bli nominert til både Årets plate, Årets sang og beste pop-solo opptreden med sangen «Vampire».


Dua Lipa på scenen på Roskilde Festival i 2022. Foto: Morten Rygaard

«Ballad of a Homeschooled Girl» er nominert for beste rockelåt, mens Rodrigos siste album Guts er nominert til årets beste popvokalalbum og album.

Billie Eilishs "What Was I Made For?" er nominert til både Årets plate, Årets sang, beste popsolofremføring, beste musikkvideo og beste sang skrevet for visuelle medier. Også er sangen hennes med Labrinth, "Never Felt So Alone" nominert for beste popduo/gruppeopptreden.


Rodrigo og Eilish møter kollega Dua Lipa i noen av de tyngre kategoriene. Lipas «Dance the Night» fra lydsporet til Barbie er dermed nominert til både Årets sang og beste sang skrevet for visuelle medier.

Både Rodrigo og Eilish opptrådte også på Grammy Awards 2022, hvor Lipa også var til stede for å overrekke prisen for beste nye artist sammen med Megan Thee Stallion.

ANNONCE