Nyhet

Flere unge kvinnelige artister ønsker å eie musikken sin

Det har blitt mer vanlig at unge kvinnelige artister velger å ha kontroll over sine musikalske rettigheter.

En økende tendens blant unge kvinnelige artister er å ta kontroll over sine musikalske rettigheter, ifølge en artikkel i The Guardian, som nevner artister som Olivia Rodrigo, Dua Lipa, Taylor Swift og Zara Larsson.

I et intervju med SVT Kultur understreker Zara Larsson viktigheten av å eie musikken sin.

"Det er flott at mange unge kvinner velger å ta tilbake kontrollen over musikken sin. Jeg tror at mange artister ville valgt å gjøre det samme, hvis de hadde hatt muligheten. Det er en investering i meg selv, det er min pensjon, kan du si».


Zara Larsson forteller også i intervjuet at hun kjøpte rettighetene til musikken sin av Ola Håkansson, administrerende direktør i TEN Records, og grunnla samtidig sitt eget plateselskap, Sommer House Records.

Hun påpeker at det gir henne en følelse av investering i seg selv og trygghet for fremtiden.

«Sanger er en så stor del av meg som artist, og det hadde føltes veldig rart om det bare forsvant ut av min kontroll», sier hun til SVT Kultur.


Den svenske popstjernen sammenligner situasjonen hennes med Taylor Swift, der Swift prøver å gjenskape sine seks første album for å gjenvinne full kontroll over musikken hennes, etter en konflikt med hennes tidligere plateselskap. Zara Larsson beskriver dette som et «personvernkrenkende mareritt» og håper at flere artister vil kunne eie musikken sin i fremtiden.

ANNONCE