Albumanmeldelse

Larsson amerikaniserer Lucia-feiringen

Honor The Light - Zara Larsson

Zara Larsson

Honor The Light

Zara Larsson feirer jul med ny EP. Kolleksjonen med julelåter, og én egen låt, viser en litt mer nedstrippet versjon av popstjernen. men hun burde våget å gå lenger.

I stedet for å gi ut sitt etterlengtede neste album, overrasker Zara Larsson med en EP med fokus på Lucia og julesanger.

Samlingen inneholder en ny original sang, "Memory Lane", skrevet sammen med First Aid Kit og produsert av Max Martin. Det er en låt uten åpenbar tilknytning til de andre, som like gjerne kunne vært på et hvilket som helst Larsson-album. De fem andre sporene er cover og nytolkninger av klassikere.

"Winter Song", som har blitt en moderne klassiker, fremføres i original av Sara Bareilles og Ingrid Michaelson. Her er låten oppskalert fra lavmælt opphav til ugjenkjennelighet med svulmende pop.

Vinylpladen: Musik på vinyl

"Silent Night" skiller seg mest ut for sine produksjonsvalg. Låten åpner her fint med vocoder, som gjerne skulle ha fått mer plass.

Deretter følger ikke én men to versjoner av "Tänd Ett Lus" – én på svensk og én på engelsk, men med nøyaktig samme produksjon. I et litt engstelig valg har de ikke turt å holde seg til kun svensk. Tolkningen er bygget på en klar beat og munter produksjon. Men med det sagt, vil den garantert bli en radiofavoritt i USA.

Avslutter med en alt for kort, men kraftfull versjon av "Sankta Lucia", også den på svensk, som her har fått ny melodi.

Vinylpladen: Musik på vinyl

Det er ob


ligatorisk for enhver popdiva å ha sine egne julesanger, men det hadde vært interessant om Honor The Light våget å bryte tydeligere mot alle popversjonene som Ariana Grande og Mariah Carey allerede gjorde. Det er forfriskende å høre Zara på svensk, og det har sikkert blitt kastet inn en akustisk gitar her og der. Men låtene er så amerikaniserte at den "svenske melankolien" faller helt igjennom.

Lytt til EP'en her:

ANNONCE