Nyhet

Till Lindemann krav mot tysk avis avvist av retten

Avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung melder at Till Lindemanns advokater, Schertz og Bergmann, har tapt en sak om en forføyning mot avisen Süddeutsche Zeitung

29. august erklærte statsadvokatene i Berlin at de ut fra materialet de hadde tilgjengelig ikke vil kunne reise tiltale mot Rammstein-sangeren Till Lindemann for seksuelle overgrep. Nå har det skjedd en ny utvikling i saken.

I en nettopp publisert artikkel skriver avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung blant annet at Till Lindemann ønsket at en annen tysk avis, Süddeutsche Zeitung, skulle få forbud mot å reise mistanke om at Till Lindemann hadde sex med konsertgjengere mot deres vilje eller samtykke. Denne forespørselen er nå avvist av høyesterett i Frankfurt am Main.

Martin Schippan, advokaten for Süddeutsche Zeitung, melder at høyesterett ser mistanken som tilstrekkelig bekreftet, ikke minst på bakgrunn av tros- og loverklæringene fra de potensielle ofrene. Schippan sier til Frankfurter Allgemeine Zeitung:


«Det er en enorm offentlig interesse for rapportene om saken. Når selve castingsystemet er uimotsagt (der spesielt utvalgte kvinner inviteres backstage til såkalte afterpartys etter gruppens konserter, red.), er det også en enorm offentlig interesse for å finne ut hva som egentlig skjedde. Dette argumentet fulgte høyesterett."

Simon Bergmann, Till Lindemanns advokat, uttalte imidlertid at han ikke kan forstå lagmannsrettens avgjørelse og varslet at han ville anke avgjørelsen uansett. Uskyldspresumsjonen gjelder alle nevnte personer. GAFFA fortsetter å følge saken tett.

Till Lindemann har også nettopp sluppet en ny solosingel og tilhørende sjokkvideo


ANNONCE