Nyhet

Rammsteins mangeårige plateselskap vil ikke gi ut Till Lindemanns kommende soloalbum

Universal Music, som ellers har jobbet med Rammstein og Lindemann siden 1995, vil ikke gi ut sangerens neste album.

Rammstein-sanger Till Lindemann slipper sitt nye soloalbum, Zunge, 3. november. Denne gangen blir det imidlertid ikke i samarbeid med Universal Music Group, som ellers har distribuert og promotert alle Rammstein, Lindemann (tidligere duoprosjekt) og Till Lindemann album og singler helt fra debuten i 1995, da selskapet het PolyGram , men endret senere navn etter en sammenslåing.

8. september slapp Till Lindemann sin nye singel "Zunge" og kunngjorde samtidig albumet med samme tittel.

Singelen var Lindemanns første utgivelse etter at en rekke kvinner anklaget ham for seksuelle overgrep i sommer, noe Lindemann og Rammstein kategorisk har benektet. I slutten av august besluttet påtalemyndigheten i Berlin å avbryte etterforskningen på grunn av mangel på bevis.


Omtrent samtidig med utgivelsen av singelen kunngjorde imidlertid landsretten i Frankfurt am Main at landsretten ser mistanken tilstrekkelig bekreftet om at Till Lindemann hadde sex med konsertgjengere mot deres vilje eller samtykke, ikke minst på bakgrunn av tros- og loverklæringene fra potensielle ofre.

Zunge-albumet kan kun forhåndsbestilles gjennom Rammsteins offisielle fanshop, og dette reiste spørsmål. Verken Amazon.de eller EMP, som både tidligere har og hadde eksklusive avtaler med for eksempel Rammstein, har albumet tilgjengelig for forhåndsbestilling

Nå bekrefter Universal Music Denmark, etter en henvendelse fra GAFFA, at Universal Music Group ikke vil publisere Till Lindemanns kommende album, som tilsynelatende er utgitt på Lindemanns eget selskap.


På oppfølgingsspørsmål om en begrunnelse for beslutningen om å avslutte samarbeidet med Till Lindemann med og fra Zunge-publikasjonen, hadde Universal Music ingen ytterligere kommentarer. GAFFA har også sendt en henvendelse til Universal Music Germany, men har ennå ikke fått svar på sin skriftlige henvendelse. Skulle dette skje, vil artikkelen selvsagt bli oppdatert.

Om årsaken har noe å gjøre med anklagene som ble reist i mai av den nordirske kvinnen Shelby Lynn og senere av andre kvinner mot Till Lindemann er derfor ikke kjent. Universal Music Germany uttalte imidlertid i juni at de midlertidig stoppet promoteringen av Rammsteins utgivelser etter anklagene mot Lindemann.

Uskyldspresumsjonen gjelder alle nevnte personer. GAFFA fortsetter å følge saken tett.


 

ANNONCE