Nyhet

Gaffa Anbefaler - Uke 37

Halla balla! Her har du fem rykende ferske musikktips fra en selvutnevnt musikkekspert som gjør sport ut av å følge årvåkent med i mail-innboksen og release-radarens kriker og kroker. I likhet med forrige uke så velger vi å fokusere på NORSKE utgivelser <3

Hore - Kaja Gunnufsen

"og jeg følte meg som en hore, og som jeg skammer meg, over de tingene han gjorde"

En forferdelig trist sang om sketchy eldre menn som gjør som de vil med alt for unge og alt for fulle jenter. I motsetning til den Kaja vi kjenner fra debut-albumet Faen Kaja så er dette en Kaja som våger å direkte konfrontere vonde følelser og traumer - uten å gjemme seg bak humoristisk selvironi. Det kan virke som at karakteren Kaja Gunnufsen alltid har stått på stødige musikalske ben, uavhengig om hun velger å utleverende portretterer seg selv som klein. Hun er rett og slett en solid låtskriver, humor eller ikke.


Hore er en sårbar og vakker sang som kler å bli sunget av den særegne sangstemmen vi alle kjenner og elsker.

Digger deg, KG!

Bam Bam - Goofy Geese


Den Bergensbaserte duoen er ute med en 60-talls drømmesekvens av en strand-låt. Herlige bossanova-gitarer, honningsøte keys, leken bruk av perkusjoner og vokaler som gir gåsehud ned til tærne. En opp-i-skyene og silkemyk produksjon av høyeste kvalitet. Får meg til å savne sommeren allerede. Rip :(

Tusen Sjanser - Vrengt

Happy-go-lucky indierock med god gammeldags visdom om håpefull/håpløs kjærlighet. Vrengt, med sine søte og snille vokallinjer blandet med oppbyggende og catchy gitarriff, gir følelsen av å være den litt mer forsiktige lillebroren til brenn. Og det er absolutt ment positivt!


Ro På - Kristine Blir Rapper

Fortsett å svømme, svømme.. Her er hva du får hvis du gir en språkforvirra Doris fra Oppdrag Nemo en lisse kokain før du plasserer henne i boothen til produsentene bak Omar Sheriff. Herregud, her er det mye som skjer! Men hallo, det er jo 100% poenget. Kristine Blir Rapper (aka. KBR) deklamerer åpent at hun rapper på norsk, svensk og dansk samtidig (!?). Er det avant garde eller er det ren galskap pakket inn i velproduserte beats, adlibs og synths? Det er ikke så nøye for meg! Viktigst av alt: Dette er IKKE kjedelig eller generisk!

Hun har visstnok et helt sykt liveshow - så dette blir spennende å sjekke ut på Bylarm. Noe sier meg at det er en pakkedeal her som bør oppleves. Lenge leve galskapen!


Lisa Moore - Theodor Lucero

For en stemme! Det ene sekundet synger han som Jake Bugg, det neste sekundet synger han som vokalisten i Foals. Og apropos musikalsk variasjon: For en oppbygning på låten! Ingenting er som å bli flørtet med av snille akustiske gitarer før man får en skikkelig tung riffgitar opp i ratataen imens man aner ingen fred og fare. Dette er bare en av flere låter på det nye albumet til Theodor Lucero - og om du er typen som liker å sette deg ned men en vinyl og en kopp med kaffi.. Ta deg tiden til å høre gjennom! 

 


Vil du sende musikktips til GAFFA?

send mail til [email protected]

 


 

ANNONCE