Nyhet

Ane Brun overrasker fansen med nytt album

Folkpop-sangeren fortsetter feiringen av debutalbumets tjueårsdag med nok en samling uutgitte låter

Ane Brun har brukt mesteparten av 2023 på å feire 20-årsjubileet for debutalbumet Spending Time with Morgan.

Så langt har feiringen bydd på to album – først albumet Portrayals, som ifølge GAFFAs Ivan Rod inneholder Bruns beste coverversjoner av andre musikeres spor, for eksempel Beyoncés «Halo» og Cindy Laupers «True Colors».

I mai ble albumet Songs 2013-2023 sluppet, hvor Brun samler musikken sin fra de siste ti årene. Akkurat nå er Brun også aktuell med sin 20-års jubileumsturné.


Feiringen er imidlertid langt fra over. I forbindelse med jubileumsturneen overrasker Brun nå fansen med nok et album, som har fått tittelen Rarities 2.

Det nye albumet bygger på 2013-albumet Rarities og inneholder 14 spor, hvorav 10 aldri har hatt en fysisk utgivelse før nå.

Albumet er en samling av lagrede innspillinger, uutgitte demoer og coverspor fra Bruns bakkatalog – inkludert et liveopptak av ABBA-sporet «SOS», som Brun spilte sammen med Benny Andersson for hans klimakonsert No More Lullabies i 2009.


Brun forteller om ABBA-nummeret i en pressemelding:

«Jeg husker da Benny Andersson begynte å spille introen til sangen på piano. Folk begynte bare å skrike og vi fikk alle gåsehud fordi det var så kraftig. ABBA er selvfølgelig utrolig elsket i Sverige, og vi tenkte at 'SOS' ville passe godt med temaet for No More Lullabies-konserten, som var en måte å gi stemme til klimakrisen, som vi nå ser utfolde seg mye mer. ."

I tillegg til ABBA tolker Brun også andre musikere på det nye albumet, for eksempel Bill Withers ("Lean on me"), AURORA ("All is Soft Inside") og Joni Mitchell ("Both Sides Now").


Hør det nye albumet her:

ANNONCE