Nyhet

Årets mest leste plateanmeldelser på GAFFA.no

GAFFA.no - alt om musikk.

Hva vil leserne ha? Hvilke anmeldelser blir lest av flest?

2017 er snart over, og tradisjonen tro brukes disse dagene blant annet til å se tilbake på året som har gått.

I forrige uke samlet vi det GAFFA-skribentene mente var årets beste konserter – basert på deres anmeldelser – og en liste over de utgivelsene og konsertene som har fått totalslakt av våre skribenter i 2017.


LES OGSÅ: Shakira avbryter verdensturné.

Denne uka er det på tide å flytte fokuset over på leserne. Hva er det leserne interesserer seg for? Hva blir lest mest?

Når det kommer til plateanmeldelser, er det disse 10 som er mest lest på GAFFA.no i 2017:


10. LCD Soundsystem - American Dream

Da James Murphy og LCD Soundsystem gjorde albumcomeback i september var vår anmelder Martin Abelvik Walbø raskt ut med den høyeste karakteren, seks stjerner, og kalte det hele en «instant classic». Albumet endte også opp høyt på listen over 2017s beste utgivelser da GAFFA-redaksjonen oppsummerte året tidligere denne måneden.


Les hele anmeldelsen her.

09. Shania Twain - Now


Også Shania Twain gjorde comeback i september. Artisten som har varslet at hun gjester Oslo Spektrum i 2018 lykkes dog ikke like godt som LCD Soundsystem, mente vår anmelder Jan Opstrup Poulsen og belønnet henne med kun to lunkne stjerner under overskriften: «Forvirret og banal».

Les hele anmeldelsen her.

08. Lil Yachty - Teenage Emotions

Lil Yachty (bildet) har siden han slo gjennom vært en svært polariserende artist, han blir av tilhengere hyllet for å være en utbryter, en moderne punker innen hiphop. Vår anmelder Peder Ebbesen mente dog at albumet kom til å polarisere lytterne ytterligere - og karakteriserte albumet som et «velprodusert makkverk».


Les hele anmeldelsen her.


07. King Krule - The OOZ

«Gjennom nitten låter får man et innblikk i et ungt og forvirret liv. Man får høre en mangfoldig musikalitet og en formidling som gjør en både beveget og skremt». Slik beskrev Peder Ebbesen King Krule-albumet The OOZ i midten av oktober, og kvitterte med seks stjerner og full pott til den unge briten.


Albumet fikk senere topplasseringen på listen over 2017s beste utgivelser da GAFFA-redaksjonen oppsummerte året tidligere denne måneden.

Les hele anmeldelsen her.

06. Chelsea Wolfe - Hiss Spun

Dette er en helt sjukt imponerende plate, og selv om Chelsea Wolfe har bevist hvor flink hun er før, er dette et nytt vannmerke, mente vår anmelder Knut Gigstad tidligere i år.


LES OGSÅ: Mottar kraftig kritikk etter Rolling Stone-intervju.


«Tidvis fremstår hun som en drøyere og mørkere PJ Harvey. Her vil jeg faktisk påstå at hun har en bedre stemme, mens PJ Harvey nok har langt mer attitude. Hiss Spun har ikke et eneste dødpunkt, og selv med to spor som virker som innledninger til andre sanger, så glir det helt riktig, og de føles ikke som «fillers».»

Les hele anmeldelsen her.

05. Gogol Bordello - Seekers And Finders

Seekers And Finders var den første plateutgivelsen til Gogol Bordello siden 2013, og etter denne har bandet hatt en liten pause, hvor den rastløse sangeren og låtskriveren Eugene Hütz har reist mye rundt. Men selv om man skulle tro at det ville resultere i nye inspirasjonskilder – platen er skrevet over hele tre verdensdeler – er det lite nytt å spore, ifølge anmelder Janne Hallman. Det er fortsatt full fart, med riffende gitarer, glidende fioliner, vilt trekkspill og intense trommer i så å si hver låt.


Les hele anmeldelsen her.


04. Linkin Park - One More Light

One More Light skulle vise seg å bli Linkin Parks svanesang. Noen måneder etter utgivelsen begikk vokalist Chester Bennington selvmord. Da albumet ble utgitt i midten av mai var ikke anmelder Kristofer Hadodo nådig, og betegnet det hele som «et trøtt forsøk på å tjene mer penger».


Selv om han hadde sansen for bandets forrige album The Hunting Party, følte han at Linkin Park denne gangen hadde mistet seg selv.

Les hele anmeldelsen her.

03. Nickelback - Feed The Machine

Mange er interessert i å lese slaktanmeldelser, og en av de mest leste tekstene for året er nettopp en anmeldelse som fikk én stjerne. Det er nesten som den treffer det kristelige julebudskapet. Det er riktignok ingen frelser som er født, han er snarere død. Det er påskebudskapet som formidles når anmelder Geir Magne Staurland forsøker fordomsfritt å bedømme Nickelback sin siste plate.


Selv med et brennende ønske om å ende på en hyggelig dom, ser Staurland ingen annen utvei enn det totalt motsatte: Han ser i stedet seg selv som en lidende Jesus på vei mot døden. 


Les hele anmeldelsen her.

02. Foo Fighters - Concrete And Gold


Foo Fighters er for mange dypt polariserende. De er definitivt et av de mest populære bandene blant GAFFAs norske lesere, men mange føler også at musikken ikke lever heeeelt opp til den mediedekningen Dave Grohl får - både i Norge og internasjonalt.

Da anmelder Geir Magne Staurland tok for seg bandets niende studioalbum tidligere i høst endte konklusjonen opp mer positivt enn man kanskje skulle tro.

Les hele anmeldelsen her.


01. Ane Brun - Leave Me Breathless

En av Norges største og beste artister tar for seg personlige favorittlåter. På papiret et lovende opplegg. Kunne Ane Brun lykkes med å finne frem med sine tolkninger av artister som Foreigner, Elvis Presley, Radiohead, Nick Cave, Bob Dylan, Mariah Carey og Joni Mitchell?


Ifølge vår anmelder Henrik Engø Lesjø traff hun ikke helt - og albumet ble kun belønnet med tre stjerner her i GAFFA, noe som skapte mye sinne i kommentarfeltet på Facebook.

Du kan lese hele anmeldelsen her.

LES OGSÅ: Stadig flere angrep mot musikere.


ANNONCE