Nyhet

GAFFA Anbefaler - Uke 49-50

Litt heavy! Litt svensk! Litt quirky! Send dine anbefalinger til [email protected]!

"No One Does it Better" - bob junior feat. Alfie Templeman

Bak aliaset bob junior står boy pablo-storebror, produsent, låtskriver, multiinstrumentalist Esteban Munoz. Da boy pablo tok pause på ubestemt tid ifjor sommer var Esteban tvunget til å finne ut hva han ville gjøre fremover – svaret ble satsning på å produsere for andre og et eget prosjekt – bob junior. Esteban pakket kofferten og reiste til LA hvor han utforsket den lokale indiescenen og skrev og spilte inn låter med en rekke amerikanske og latinamerikanske artister. Han tok også et par turer til London, hvor han skrev og spilte inn «No One Does it Better Than You» med den britiske popstjernen Alfie Templeman. Dette er en indielåt som snakker til alle go-hard indie-indie fans med sansen for quirky gitarriff, catchy sing-along refrenger og sytete softboy-vokaler. Minner meg om norske artister som Goofy Geese, Magnus Bechmann og Selmer. Check it! 


"N.F.B." - Aktiv Dödshjelp

På fredag slapp gutta i Aktiv Dödshjelp et nesten syv minutter langt rocke-epos slæsj  mantra,"N.F.B." (NORGES FARLIGSTE BAND) i forkant av deres albumslipp kommende Mars. Gutta har muligens laget låter med humoristisk vri om alt fra elsparkesykler til Ost, men dette er dødelig alvorlig heavy metal á la Kvelertak. Jeg får frysninger når gutta synger "AKTIV DÖDSHJELP KOMMER FOR Å TA DEG". Gutta har steget i gradene! Tons of Rock 2025, eller? 


"Super Lazy Girl" - Mall Girl

Mall Girl slipper sitt nye album 26. januar, og «Super Lazy Girl» er først ut. Den dynamiske produksjonen stiller sterkt med sårbarhet i versene og heftige gitarriff på refrengene. Lyrikken skildrer en selvkonfronterende redegjørelse av latskapen i å ikke gidde å finne kjærlighet, og heller nøye seg med uforfyllende nærhet gjennom "randos". Slippet hinter om en litt ny retning for den eklektiske gjengen, men allikevel er det ikke tvil om at det er Mall Girl man hører. Som de sier selv: «Vi føler at denne låta er et tydelig bindeledd mellom den unge versjonen av Mall Girl og den litt eldre gjengen vi har blitt nå». Sjekk ut denne deilige låta asap. 


"Kool Kids (The Albion Rooms Sessions)" - Internet Friends

Går litt på akkord med formatet til Uke-anbefalinger! Jeg våger nemlig å anbefale et svensk indierock-band jeg forelsket meg i da jeg hørte debut-albumet deres tidligere i år. Her har vi et verdig band som helt fint kan gå inn i rekken med early-2000s band som The Libertines og landsvenner The Hives. "Kool Kids" er super gritty-britty nihilistisk dont-give-a-fuck bass-heavy råhet. Ch-check it. 


 

ANNONCE