Konsertanmeldelse

Aktiv Döds - HJÆLP FOR EN FET KONSERT

Aktiv Dödshjelp

Bergtatt 2024

Alle festivaler har godt av litt Aktiv Dödshjelp. Rocken er faen ikke død.

Etter en fullspekket dag 2 av Bergtatt 2024 går man til slutt noe tom for energi. Mye farting frem og tilbake, opp og ned - kan medføre til en viss grad av utslitthet. Da er det faen meg hånd i hanske med en rock'n'roll konsert tilsvarende tre kopper cappucino og en feit stripe cubansk snø. Aktiv Dödshjelp er en force to be reckoned with.

LES OGSÅ: INTERVJU: AKTIV DÖDSHJELP

Et stk. sprengkåt publikum ble møtt av full faen i det festivalens første "skikkelige rockeband" inntok scenen. Man skulle tro folk hadde nylig blitt utsatt for musikalsk og sosial eksil, basert på det voldsomme engasjementet som sprudlet fra alle kanter i det gutta begynte å spille. Wall of death? eh, ja!? Crowdsurfing? Seffern?! Fra første låt var hele publikum i hakkamat fyr og flamme. Herregud så overveldende takknemlige man kan være for gitarriff og fellesskap. 


Sanger som "Evig Penger" og "Voi and destroy" fikk menneskehavet til å miste huet i det de hoppet oppå hverandre. Jeg må innrømme, til tross for mangt andre gode konserter innad et verdig spekter av gode festival-sjangre, at det var under Aktiv Dödshjelp at jeg først tenkte at "aaah, nå er jeg endelig på konsert" under Bergtatt 2024. Men, det skal tas til betraktning at underskrevede er nok så svak for rock >:-)

Deilig var det å forlate åstedet med blåmerker, svette og høy puls. Finnes det noe mer idyllisk og hjertevarmende enn brutal musikk foran et nasjonalromantisk fjord-landskap? Tvilsomt.

Gleder meg til å se de live igjen.


ANNONCE