Nyhet

Ukens GAFFA-tape: – Liker du Big Thief? Da liker du garantert dette

Vår faste mandagsspalte er tilbake. Vi har samlet den beste nye musikken i én spilleliste.

Hver mandag oppdaterer vi vår spilleliste med den beste nye musikken, nøye håndplukket og kuratert av vår redaksjon.

Sjekk ut våre sterkeste anbefalinger nedenfor, i tillegg til de 26 øvrige låtene som har funnet veien inn på «Ukens GAFFA-tape». Blant disse finner vi albumaktuelle Daufødt, svensk hiphop med Jelassi, Oslo-aktuelle Dry Cleaning, Daniel Herskedal og Emilie Nicolas, Ultraflex, nykommerne Girl Scout, Resa Saffa Park, Villskudd, Hill Bomb, Chemtrails Oslo og Astrid S, som etter vår mening kanskje har gitt ut sin beste låt hittil i karrieren! 

Se hele listen i bunn av saken, og les om våre fire utplukkede anbefalinger rett nedenfor.

FIRE LÅTER DU MÅ SJEKKE UT

 

Mae, Unge Obi – Kunstløp
Mae
er en undergrunnens raplegende og holder stadig fast på sin helt særegne stil. Det går blodtreigt og med et fornøyelig enkelt men hardtslående ordforråd. Det funker vanvittig bra på hele det ferske albumet Protagonisten, men ekstra bra på «Kunstløp». Her spyttesnakker han til deg med en vanvittig bredbeint autoritet, som en erfaren far til sønn. Det blir ekstra rått når han rapper i kontrast til en annen type rapper, som han gjorde med Chirag på «Loff» og som han nå gjør med den lekre stilen til Unge Obi på «Kunstløp». 

Og for en beat!? «Zinedine Zidane, rett i kassa på'n».

Jouska – Why'd You Leave Me In The Red?
Med «Why'd You Leave Me In The Red?» lager den Oslo-baserte låtskriveren og produsenten Jouska (bildet) smart og mørk lounge-elektronika. Fløyelsmykt og deilig motstandsløst går refrenget over fengende postpønk-basslinjer, mens låten til slutt ender i et skånsomt innpakket støy-parti. Jouska makter å skape en akkurat passe behagelig, akkurat passe eksperiementell popreise på sin første singel fra det kommende andealbumet Suddenly My Mind Is Blank. Vi gleder oss.  

Foto: Hans Olav Settem
Foto: Hans Olav Settem

Brittle Brian – Hell Time One
Liker du Big Thief? Da liker du garantert denne hakket mer upolerte og rå utgaven – som i skrivende øyeblikk er nært sagt helt uoppdaget. Låtskrivingen er fantastisk og det hjemmelagde preget i låten er skrudd helt til det perfekte. Brittle Brian er en overveldende oppdagelse! 

Theo Myling – Still So Close
Nykomlingen Theo Myling serverer oss en yndig og særegen popmiks. Trommemaskinen er som tatt rett ut av et 80-talls synthpopband – ja, fra ah-a for den saks skyld. Denne fete plastikke lyden går rett i miksmasteren med luftige gitarriff og en ekstravagant og særs kompetent vokal, med tydelige trekk av emo-sjangeren. Og popmelodiene? De er det ingenting å si på. Vi får et rush av å høre denne låten. 

 

 Sjekk ut spillelisten:

 

 

ANNONCE