Nyhet

Nirvana-babyen tapte i retten

Spencer Elden ventet for lenge med å saksøke.

I august 2021 – hele 30 år etter at Nirvanas Nevermind ble gitt ut – valgte den ikke fullt så påkledde babyen fra det verdensberømte albumcoveret å saksøke bandet.

Spencer Elden mente ifølge søksmålet at han har vært plaget av opptredenen på coveret hele livet, og at han aldri har signert en kontrakt som ga tillatelse til å bruke bildet i forbindelse med det han kaller «kommersiell barnepornografi». Han krevde derfor 150.000 dollar i erstatning.

Den nå 31 år gamle Eldens krav er imidlertid avvist av en domstol. I et åtte sider langt rettsdokument kommer det frem at Holden er for sent ute med sine anklager. Her vises det til en «foreldelse» som setter en foreldelsesfrist på ti år.


Dermed kan han se langt etter en eller annen form for økonomisk kompensasjon – og de gjenlevende Nirvana-medlemmene gleder seg over slutten på den ergelige historien.

Ifølge New York Times har retten i tillegg til foreldelsesfristen bemerket at Elden gjentatte ganger har mottatt mye penger for å gjenskape coveret, og at han også har tatovert albumets tittel Nevermind over brystet.

Spencer Elden var fire måneder gammel da farens venn – fotograf Kirk Woddle – betalte 200 dollar for å fotografere ham i bassenget.

ANNONCE