Nyhet

Kommenterer dronningens død

Punkerne som slo gjennom med sin kritikk av den britiske kongefamilien takker nå dronningen på ulike måter.

I slutten av forrige uke ble det kjent at Storbritannias dronning Elizabeth II gikk bort, og at kong Charles III blir hennes etterfølger.

I etterkant av dronningens død har det naturligvis vært en rekke reaksjoner, men mange har lurt på hvordan punkbandet Sex Pistols – som for alltid vil være assosiert med den tidligere monarken – kom til å reagere. Bandet ga ut den berømte låten «God Save The Queen» i 1977, samme år som dronningen feiret sitt sølvjubileum.

Svaret kom på Twitter hvor de ulike originale medlemmene av Sex Pistols har uttrykt seg på forskjellige, men høyst vennlige måter. Johnny Rotten la ut et innlegg på hans offisielle Twitter-konto med bildeteksten:


«Hvil i fred Dronning Elizabeth II. Send henne til seier. Fra alle på johnlydon.com».


Uttrykket «send henne til seier» er i denne sammenheng en referanse til Storbritannias nasjonalsang «God Save The Queen».

Bandets bassist Glen Matlock skrev på sin side et innlegg på Twitter med teksten:

«Gud bevare kongen - håper han ikke er en latterlig gammel ting...» 


Gitarist Steve Jones la også ut et bilde som viser dronningen med en sikkerhetsnål gjennom leppen og teksten «God Save The Queen - She Ain't No Human Being», som en referanse til deres 1977-hiten. Bildet i innlegget er også ledsaget med teksten: «Hvordan føler du deg?». 


 Da Sex Pistols ga ut «God Save The Queen i 1977», som også senere ble inkludert på albumet Never Mind The Bollocks, Here's The Sex Pistols, ble både teksten og coveret til singelen ansett som svært kontroversielle. Sangen ble til og med utestengt fra å bli spilt på britisk radio.


«God Save The Queen» ble sett på som en protest mot måten monarkiet behandlet arbeiderklassen på, og da dronningen feiret sitt sølvjubileum benyttet Sex Pistols anledningen til å fremføre sangen på en båt ved navn Queen Elizabeth i elven Thames. Da de endelig gikk i land, ble flere av bandets kompanjonger arrestert av politiet.

Sangen var helt oppe som nummer to på UK Singles Chart, noe som førte til anklager om at listen var rigget for å forhindre at sangen nådde nummer én.

ANNONCE