Nyhet

– Ingen av dere ville hatt en karriere uten meg

GAFFA.no – alt om musikk!

Frontmannen i det som tidligere var Sex Pistols slenger med kjeften igjen.

Den kommende serien Pistol, som er basert på Sex Pistols-gitarist Steve Jones sine memoarer fra boken Lonely Boy: Tales from A Sex Pistol, faller i dårlig smak hos Johnny Rotten, hvis egentlige navn er John Lydon. Tidligere denne måneden kalte han serien for en «middelklassefantasi» som er «ganske langt fra virkeligheten». Det skjer etter at han i 2021 hevdet at serien ble lansert uten hans samtykke. Det skriver NME.

Serien kommer på Disney+ 31. mai. 


Den nåværende Public Image Ltd.-frontmannen har i et nytt intervju med The Sun langet ut mot gitarist Jones og trommeslager Paul Cook da de to tidligere medlemmene skal ha kuttet Lydon fra produksjonen.

– Å avskjære meg er et sjokkerende dumt trekk, sier Lydon og fortsetter.

– Det er så latterlig. Det er så absurd. De kan alle dra til helvete. Jeg støttet dem år etter år etter år, vel vitende om at de var inkompetente.


– Ingen av disse idiotene ville hatt en karriere uten meg. De gjorde ingenting før, og de har ikke gjort noe siden.

«Historien om en underdog»

Skuespiller Anson Boon, som spiller Lydon i Pistol, har snakket med NME om serien. Han sier at «dette er historien om en underdog. Jeg tror det er en historie som alltid vil være verdt å fortelle, og den vil aldri være relevant». 


Lydon deler ikke et slikt syn. Han kaller istedet serien for «den mest respektløse dritten jeg noen gang har måttet gå gjennom». 

Lydon tapte et søksmål mot sine tidligere bandmedlemmer over serien i 2021 etter å ha nektet å tillate bruk av Sex Pistols' musikk i Pistol.

Jones og Cook forsvarte seg mot Lydon ved å sitere en avtale bandet inngikk i 1998, som sa at beslutninger om å lisensiere musikken kunne tas basert på at flertallet stemte for eller imot.


Se traileren til serien her:

ANNONCE