Nyhet

Röyksopp til Oslo Spektrum

Den norske elektronika-duoen ønsker å lage en konsertopplevelse av de sjeldne, men med «musikken som helten».

Röyksopp annonserer i dag at de inntar Oslo Spektrum 25. februar. Tromsø-duoen er for tiden aktuelle med hele tre album, Profound Mysteries I, II og snart III. Det er med disse albumene de nå skal på Europa-turné, med Oslo Spektrum-konserten som et sannsynlig høydepunkt når det konseptuelle universet til Profound Mysteries skal omgjøres til liveformat på hjemmebane. 

Første delen i trilogien utkom i april som en helhetlig audiovisuell opplevelse med musikk, film, en interaktiv
visualizer, hemmelige cder og ikke minst, en imponerende gjesteliste på vokalfronten. Andre akt bydde på blant annet «Let’s Get It Right» med Astrid S og «Unity» med Karen Harding. Det gjenstår å se hva som finnes på tredje del av prosjektet. 

GAFFA tok selv en prat med Röyksopp i anledning prosjektet, og spurte dem likegreit rett ut om de er blitt utdaterte. Les her hva de svarte. Det har nemlig skjedd mye siden Röyksopp brakdebuterte, selv om mange vil si den distinktite lyden fortsatt er umiskjennelig i uttrykket deres. Debutalbumet Melody AM fra 2001 gjorde Röyksopp til stjerner både nasjonalt og internasjonalt med singlene «Eple» og «Poor Leno» som store øyeblikk i norsk musikkhistorie. 


De mange samarbeidene med gjestevokalister som fulgte har også satt sitt preg på norsk pophistorie, aller mest med Robyn- og Susanne Sundfør-samarbeidene. 

I tillegg til Melody AM (2001) kan Röyksopp skilte med albumene The Understanding (2005), Junior (2009), Senior (2009) og The Inevitable End (2014). I 2022 har de så altså fulgt opp med tre plater, hvorav den siste enda ikke er utgitt. Det er med denne totalpakken de inntar Oslo Spektrum 25. februar, hvor «helten vil være musikken», som de selv sier om showet. 

ANNONCE