Nyhet

Röyksopp vender tilbake med konseptalbum – hør ny singel

GAFFA.no – alt om musikk!

Det nye prosjektet har fått navnet Profound Mysteries og er rett rundt hjørnet. 

Nok en gang har Tromsø-duoen sluppet ny singel, som enda et hint om det som skal komme. Den ferske låten «Impossible» består av en pulserende melodilinje som sammen med minimalistisk trommeproduksjon styrer det meste av hva som foregår. Alison Goldfrapp bidrar med sensuell vokal, før låten progressivt bygger seg opp gjennom de knappe seks og et halvt minuttene den varer. Sounden er futuristisk, men fortsatt til å kjenne igjen innenfor Röyksopp-universet.


«Impossible» vil høre hjemme på det nye albumet som slippes 29. april 2022. Derfra har også «The Ladder» blitt sluppet ut i offentligheten fra før. 

Låten «The Ladder» fra Tromsø-duoen kan trygt plasseres innenfor downtempo-kategorien. En enkel gitar driver den første halvdelen av låten før bassen etterhvert gjør krav på større deler av lydbildet. Produksjonsmessig er det mange elementer som ligner på samarbeidet med Lars Vaular på låten «2 Minutter» fra 2019. Du finner en lignende bass-sound midtveis i låten, og det er tydelig at perkusjonen også her inntar en sjenert rolle for å løfte de andre melodiske elementene fram i lyset.

Før «The Ladder» igjen ble «(Nothing But) Ashes...» sluppet. Den var Röyksopps første singel fra 2022 og gir inntrykk av å være mellomspill-materiale. Et pianostykke med subtile hint av dissonante toner i bakgrunnen blir etterhvert akkompagnert av strykeelementer og en arpeggio-lignende melodilinje. Alt dør ut igjen og man ender opp med de enkle pianotonene fra innledningen. 


Forrige Röyksopp-album kom helt tilbake i 2014 med The Inevitable End. Duoen hevdet det skulle bli deres siste etter en svært suksessfull karriere som starter med albumet Melody A.M. i 2011 – et album av mange regnet som et av Norgeshistoriens beste. 

ANNONCE