Nyhet

Livstegn fra Radiohead-trommeslager

Første singel er allerede ute og en forsmak på det kommende albumet.

24. februar 2023 slipper Radioheads trommeslager, Philip Selway, nok et soloalbum, skriver Uncut. Det kommende albumet vil være hans tredje soloutgivelse, etter Familial fra 2010 og Weatherhouse fra 2014.

Det kommende albumet vil inneholde 10 låter, og allerede nå kan du høre førstesingelen «Check for Signs of Life».

 


«Omfanget av det var veldig tydelig for meg fra starten av. Jeg ønsket at lydbildet skulle være bredt og høyt, men på en eller annen måte få det til å omfatte denne intime vokalen i hjertet av det», sier Selway om det kommende albumet – her sitert fra Uncut – og fortsetter:

«Noe av det jeg liker med denne platen er at jeg ikke prøver å skjule det faktum at jeg er 55 år gammel. Det føles litt ubevoktet, snarere enn å se aldringsprosessen som noe som skal skjules. Jeg ville at albumet skulle ha den plassen, sånn at hvis du hører på det, kan du miste deg selv i det. Nesten som et fristed».

Det nye albumet er skrevet av Selway i hans eget hjem, og lyden består først og fremst av piano og gitar. På albumet bidrar blant annet musikerne Quinta, Hannan Peel, Adrian Utley, Marta Salogni, Laura Moody og Valentina Magaletti.


I tillegg til rollen i Radiohead og soloprosjektet hans, har Philip Selway laget lydsporene til filmene Let Me Go fra 2017 og Carmilla fra 2020, og han har også jobbet med Rambert Dance Company.

ANNONCE