Nyhet

Ventetiden er over – Arcade Fire annonserer nytt album og gir ut to singler

GAFFA.no - alt om musikk

Arcade Fire er tilbake i velkjent drakt etter fem år.

Torsdag ble det annonsert at Arcade Fire gjør seg klare for utgivelsen av deres sjette album WE, med utgivelsesdato 6. mai. Sammen med kunngjøringen har de også gitt ut dobbeltsingelen «The Lightning I & II». 

På fem år kan det skje så mye, de fleste må kunne skrive under på. Ved første øyekast ser det ut til at det ikke har skjedd så mye for Arcade Fire på disse årene, men det er tydeligvis helt feil, da de visstnok aldri har skrevet så mye på et album som på kommende WE. I tillegg til bandets frontfigurer Win Butler og Régine Chassagne, er albumet også produsert av Radioheads hoffprodusent Nigel Godrich. 


Som med så mye annen kunst og kultur i disse tider, er det et tydelig preg av pandemitiden. De siste årene har vært en slags katalysator for albumet, som Butler kaller et «40-minutters kortfattet epos». De kanadiske rockerne har aldri vært redde for å bli berørt av tiden vi lever i, noe som tydelig sees i albumets todeling. Første del av albumet «I» tar for seg isolasjon og ensomhet, mens andre del av albumet «VI» handler om å reetablere forbindelsen med omverdenen. 

Som Butler forteller i kunngjøringen handler albumet «like mye om kreftene som truer med å trekke oss vekk fra menneskene vi elsker som det er inspirert av det presserende ønsket om å overvinne de samme kreftene.»

I tillegg til utgivelsen av dobbeltsingelen, har bandet også gitt ut en musikkvideo for de to sporene. De to låtene er den typen engstelig, inspirerende stadion-indierock som bare Arcade Fire kan lage den. I musikkvideoen ser vi bandet spille en konsert på åpen gate som blir avbrutt av en storm. 


Det høres umiddelbart ut som om disco- og funk-påvirkningene ikke fikk eve mye lenger enn med deres siste utgivelse Everything Now, som sannsynligvis er Arcade Fire-albumet som har delt folk mest, blant fans så vel som anmeldere.

WE slippes fredag ​​6. mai via Columbia Records, og «The Lightning I & II» er ute nå. 


ANNONCE