Nyhet

Kents frontmann med på det kommende Ghost-albumet

GAFFA.no – alt om musikk!

Nytt album kommer ut 11. mars.

De svenske Grammy-vinnerne i det maskerte hardrockbandet Ghost slipper sitt femte album Impera 11. mars. Nå har det kommet frem at det svenske bandet Kents frontmann Jocke Berg har samarbeidet med Ghost på det nye albumet. Han er med som låtskriver på både «Kaisarion» og «Respite on the Spitalfields». Andre låtskrivere som skiller seg ut er Peter Svensson (The Cardigans) og Klas Åhlund (Teddybears), som sammen med Ghost har skrevet «Griftwood».

I høst fikk vi den første smakebiten på det kommende albumet. Singelen «Hunter's Moon» ble sluppet 30. september og gikk rett inn på førsteplass på amerikansk rockeradio. Det ble dermed bandets fjerde nummer én på amerikansk rockeradio. Singelen fungerte også som temasang fra filmen Halloween Kills, som fortsatte den nye Halloween-trilogien.


25. januar starter Ghosts' verdensturné, som tar dem gjennom 49 arenaer, blant annet Oslo Spektrum.

Ghost har gitt ut fire studioalbum og regnes for tiden som et av verdens største rockeband. Med det siste albumet Prequelle (2018) gikk de inn som nummer én på albumlisten i Sverige, Norge og Finland og nummer tre på den amerikanske Billboard 200-albumlisten. En topp 10-plassering på Billboard 200 er noe bare fire andre svenske artister gjennom tidene har lykkes med (ABBA, Ace Of Base, Europe og Avicii, mens det ikke skjedde for Roxette).

ANNONCE