Nyhet

Trondheim Calling med første artistslipp for 2019

GAFFA.no - alt om musikk.

11 artister på plass på plakaten til den store bransjefestivalen i Midt-Norge.

Førsteslippet til neste års utgave av Trondheim Calling består både av helt nye band som Takomaha og JUNO som ikke har rukket å gi ut musikk enda, den nye P3-favoritten Lil Halima og singelaktuelle Karin Park, til Pom Poko og The Fjords som fikk sitt gjennombrudd på tidligere års festivaler og som nå blir invitert tilbake som hovednavn med nye plater i bagasjen.

— Med første artistslipp ønsker vi å gi en liten smakebit av mangfoldet man kan oppleve og oppdage under Trondheim Calling. Disse 11 artistene representerer ulike sjangre og stiler, aldersspenn, kjønn og geografi, uttaler festivalsjef Thomas Ryjord.


LES OGSÅ: Bono har fått stemmen tilbake.

I tillegg til de nevnte artistene er også Nag, TØFL, Farida, Pikekyss og Isak Shorty klare for festivalen.

Nye scener


Det skjer mye i musikkbyen Trondheim om dagen, og det speiles ikke bare i form av artistslipp med lokale headlinere. På Trondheim Calling i 2019 kan publikum oppdage nye favoritter på hele fire nye konsertscener som alle åpner denne sommeren eller høsten.

— Dette er første gang siden 2013 at vi som festival ikke trenger å bygge ekstra scener på restaurantgulv eller i kunstgalleri for å plass til alle 100 konsertene i festivalprogrammet. At det åpnes flere nye utesteder i år som skal satse stort på musikk i sentrum er en veldig positiv utvikling for Trondheim som musikkby, sier Ryjord.

LES OGSÅ: Norsk festival hylles i britisk presse.


Trondheim Calling er en av Norges største samlinger for musikkbransjen og har som mål å vise fram det beste av ny norsk musikk fra hele landet.

Festivalen arrangeres for niende gang 31. januar til 2. februar 2019.

ANNONCE