Nyhet

Thom Yorke med spennende slipp

GAFFA.no - alt om musikk.

Etter to filmtrailere med flyktige avdukinger av instrumental-partier, og dagens slipp av låten Suspirium, kan det endelig bekreftes – Thom Yorkes Suspiria (Music For The Luca Guadagnino Film) slippes fredag 26. oktober via XL Recordings og Playground Music.

Albumet består av 25 originalkomposisjoner av Radiohead-frontmannen laget for Luca Guadagninos nytolkning av Dario Argentos klassiske skrekkfilm fra 1977.

Suspiria er ifølge plateselskapet en mikstur av instrumentaler laget til scener i filmen, temastykker og interludes, men også mer tradisjonelle låtstrukturer med Yorke på vokal, som på Unmade, Has Ended og ikke minst Suspirium.


LES OGSÅ: Sigrid skal turnere med amerikanske stjerner.

Sistnevnte er albumets første singel og inneholder temamelodien som går igjen gjennom hele filmen og filmmusikken. Se den Ruff Mercy-animerte videoen til Suspirium nedenfor.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Siden det å lydsette en skrekkfilm åpnet opp for helt nye utfordringer og muligheter for Yorke, lover plateselskapet at Suspiria skiller seg betraktelig fra hans tidligere utgivelser:


«Piano/vokal-ballader, krautrock-aktige synth-verk inspirert av filmens setting i Berlin 1977, lag på lag-vokaler, og melodier som formidler frykt, lengsel og melankoli kombinert, for å skape et kaotisk, men sammensatt musikalsk verk», heter det i pressemeldingen.


LES OGSÅ: Justin Vernon raser mot Eminem.

Suspiria er skrevet og arrangert av Thom Yorke, innspilt og produsert av Yorke og Sam Petts-Davies. På albumet finner vi også London Contemporary Orchestra and Choir, Noah Yorke på trommer på Has Ended og Volk, og Pasha Mansurov på solofløyte på Suspirium.

ANNONCE