Nyhet

Lover publikum knusende doom, heavy bluesrock, psykedelisk spacerock og prog - i kirken

GAFFA.no - alt om musikk.

Musikkfestivalen Høstsabbat kan for første gang melde utsolgt.

Siden oppstarten i 2013 har Oslo-festivalen bydd på en rekke flotte konsertopplevelser med fokus på tyngre rock.

Årets utgave av Høstsabbat går av stabelen i Kulturkirken Jakob fredag og lørdag denne uka. På to scener lover arrangørene at publikum vil få oppleve «knusende tung doom, heavy bluesrock, stonerrock, heavy metal, psykedelisk spacerock og prog».


LES OGSÅ: Kim Larsen er død.

— Vi er utrolig stolte av å kunne presentere en såpass tung og variert line-up på et så unikt sted som Kulturkirken Jakob. Det er skyhøyt nivå på disse bandene. Billettsalget har gått over all forventning, og vi forventer intet mindre enn en magisk helg med en nydelig kombinasjon av tungrock og kirkerom, sier festivalsjefene Jens Andreas Storaker og Ole Helstad i en kommentar.

Artikkelen fortsetter under videoen.

På årets plakat finner vi internasjonale navn som Amenra, Electric Moon, Asteroid og Eagle Twin, i tillegg til norske navn som Lonely Kamel, Brutus og Spurv.


Sistnevnte slapp tidligere i år albumet Myra, som ble belønnet med fem stjerner av GAFFA-anmelder Henrik Engø Lesjø:


— Selv om ikke bandet skårer full pott på originalitetsskalaen, føler jeg at de på Myra kommer tilbake sterkere, større, mer ambisiøse og med et tykt og dypt lydbilde du kan miste deg selv i. De har med seg blant annet trombone, fiolin og cello som komplementerer den tradisjonelle rockebesetningen.

LES OGSÅ: Panikk oppsto under New York-festival.

Høstsabbat 2018 går av stabelen fredag og lørdag denne uka. Mer informasjon om programmet finner du her.


ANNONCE