Nyhet

Singelpremiere: Spurv - Mellom Broen Og Elven

Presser sine egne grenser musikalsk.

Har du sansen for Godspeed You! Black Emperor og This Will Destroy You kan Spurv (bildet) absolutt være noe for deg. Det mystiske bandet spiller episk og instrumental postrock med store stemninger og arrangementer.

I neste måned, nærmere bestemt 11. mai, slipper de albumet Skarntyde, og i den anledning kjører vi premiere på den syv og et halvt minutt lange singelen Mellom Broen Og Elven.

— Albumet ble skrevet og spilt inn i løpet av de siste to-tre årene etter at vi slapp vår forrige EP i 2012. Musikalsk har vi forsøkt å presse våre egne grenser, spesielt med tanke på låtstrukturer og arrangementer. På albumet er musikken mye tyngre, mer massiv og intens en tidligere, men fremdeles med en utpreget skjørhet. Med fire låter på 45 minutter er det ikke akkurat listemateriale, men vi tror at musikken vil falle i smak hos mange, enten de har vært borti instrumental- og postrock tidligere eller ei, skriver Spurv til GAFFA i dag.


Bandets fire medlemmer skriver videre at det er mye potensiale i instrumentalmusikken og at kanskje samtiden mer enn noensinne har behov for musikk som ikke innordner seg i den mer eller mindre enerådende markedslogikken, men som heller gjennom sin form gir uttrykk for motstand.

— Musikk er ufattelig viktig og en del av kulturen som ikke alene burde ødsles bort i lett underholdning, men som også burde kunne tillate seg å være alvorlig og inderlig. Om vi skal si at albumet dreier seg om noe, dreier det seg om liv, død og intethet.

Sett deg tilbake i godstolen og lukk øynene; Mellom Broen Og Elven hører du her:

ANNONCE