Nyhet

Ny studie bekrefter noe «alle» visste om The Smiths-fans

GAFFA.no - alt om musikk.

Samme metode som ble brukt til å finne ut at The Smiths-fansen er nevrotiske, ble tatt i bruk for å finne fram til dem som mest sannsynlig ville stemme Trump.

De tilsynelatende festlige funnene: At Smiths-fans er nevrotiske, Björk- og Tom Waits-fans er åpne for nye erfaringer, de minst åpne liker countrymusikere som Jason Aldean mens Marilyn Manson-fans er kranglevorne, skriver seg fra en 2015-studie gjort av Facebook-«likes», melder New York Times.

Bak denne studien sto forskere ved Stanford-universitetet og Cambridge-universitetets såkalte Psychometrics Center.


LES OGSÅ: Tre norske debuterer på Roskilde Festival.

De tok i bruk en Facebook-app kalt myPersonality, et forskningsprosjekt senteret står bak. Den samlet inn flere millioner testsvar og Facebook-profiler fra folk som tok personlighetstesten.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Svarene deres gjorde at forskerne kunne krysskoble deres personlighetstrekk med hva de hadde trykket «liker» på. Deretter brukte forskerne dataene til å lage en modell som kunne forutsi atferd basert på «likes».

LES OGSÅ: Ozzy saksøker konsertpromotør.


Høres kjent ut? Ja, nettopp:

Cambridge Analytica forespurte ifølge New York Times Psychometrics-senteret om å få bruke modellen. Da det britiske firmaet fikk nei, hyret de inn en professor fra samme universitet, laget en quizapp kalt «thisisyourdigitallife», og bygget sin egen modell – som de solgte kommersielt.

(©NTB)


ANNONCE